tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kalasoppaa

Italialaisten pizzojen ääreltä makumatka jatkuu pienen tauon jälkeen takaisin Aasiaan. Maku.fi:stä löytyi taas lähes täydellinen resepti lohikeitolle! Ihan kaikkia ainesosia en viitsinyt ostaa, koska tiesin sopasta tulevan varmasti hyvää pienemmälläkin kikkailulla. Esimerkiksi tuoreen chilin korvasin chilitahnalla, jota jo löytyi valmiiksi jääkaapista.




Kookos-lohikeitto (noin neljä annosta)

5dl vettä
1tl chilimurskaa tai tuoretta chiliä
1tl jauhettua inkivääriä
1kpl sitruunaruohoa
1kpl Knorr Fond "Du Chef"- kala-annosfondia
400g kookosmaitoa
300g lohifilettä
1 lime
1 dl katkarapuja
(vaaleaa Maizena-suurustetta)

koristeluun tuoretta korianteria

Pese ja viipaloi sitruunaruoho. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää siihen mausteet, sitruunaruoho sekä kalafondi. Säädä lämpö pienemmälle ja keitä seosta noin 5min. 

Kuutio lohifile ja varmista, ettei paloissa ole ruotoja. Lisää kalapalat kookosmaidon kanssa kattilaan ja hauduta, kunnes kala on kypsää (noin 7min). Purista joukkoon limen mehu, lisää katkaravut sekä silputtu korianteri. Jos haluat keitosta hieman sakeampaa, sekoita Maizenaa kylmään vesitilkkaan ja sekoita keiton joukkoon. Keitto on valmis!



Fiskarsin pihdit kalaruotojen nyppimiseen...LOISTAVAT. Suosittelen.


Olin tosi tyytyväinen, etten tehnyt perinteistä lohikeittoa, vaan jotain vähän spessumpaa!...Mut varokaa sen chilin kanssa, mä innostuin ehkä asteen verran liikaa (as always). Jos mietityttää, että tuleekohan tollasesta keitosta maha ees täyteen, niin sekaan sopii hyvin esim. peruna ja paprika! Ne kun lisää heti keittämisen alkuvaiheessa, niin pitäisi tulla ihan hyvää ja ruokaisaa :)

Ohje alkuperäiseen kookos-lohikeittoon löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti