torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesäpäivän pelastus

Kesän tullen lämpöiset kaakaojuomat vaihtuvat raikkaisiin janonsammuttajiin! Tässä on yksi ja aika helppokin juoma, joka vie janon mennessään ja on samalla todella raikas. Sopii hyvin vaikka ns. jälkkäridrinksuksi. 





Vesimeloni-inkiväärijuoma (3-4 annosta)

Puolikas vesimeloni
1 lime
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna/inkivääritahnaa
Juissi sitruuna-lime- mehujuomaa

Paloittele vesimeloni sopivan kokoisiksi kuutioiksi, ja soseuta tasaiseksi blenderissä tai käsin, esim. lusikan avulla. Lisää limestä mehu sekä raastettu inkivääri. Älä lisää kaikkea inkivääriä kerralla, jos pelkäät sen puskevan muiden makujen läpi.

Kaada blenderistä vesimelonimehu laseihin reilu puoleen väliin. Sen jälkeen lisää mehujuoma, niin että lasi täyttyy. Sitten vaikka vähän jäitä sekaan. Mulla ei ollut, niin näillä mentiin :)

Jos pelkäät vesimelonin siemeniä, niin voin ilokseni kertoa, että ne hajoavat pieniksi blenderissä ja lasissa painuvat mukavasti lasin pohjalle. Ei siis tarvitse suotta alkaa nyppiä siemeniä yksitellen melonista pois.



Niin juu...tässähän alkaa itse kullakin ihan näillä näppylöillä Juhannuksen vietto! Jos haluaa tästä juomasta "vähän tujunpaa", niin sekaan saattaisi sopia sitruunalikööri, jolla voisi korvata limemehun. Tai sitten ihan Kossu ;)

Ihanaa Juhannusta kaikille! Syökää ja juokaa hyvin sekä nauttikaa läheistenne seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti