sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Juhannuksen marenkiunelma

Hups, taisin lupailla postausta juhannuksen makeista herkuista monikossa, mutta nyt tuleekin vain yksi kakkunen... Riittääpähän sepustuksia sitten useammalle kerralle.


 Tässä ohje pavlovan kaltaiselle marenkikakulle :)

Marenkilevyt:

6 kananmunanvalkuaista
3dl sokeria

Täyte:
5dl kermaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
500g mansikoita
500g kirsikoita
1 levy maraboun mansikkasuklaata murskattuna

Valmista ensin marenkipohja, jonka voi tehdä jo edellisenä iltana. Kananmunat vaahtoutuvat parhaiten, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Erottele valkuaiset keltuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti samalla lisäillen sokeria pikkuhiljaa. Marenkivaahto on valmista, kun pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin eikä vaahto liikahda suuntaan tai toiseen.

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Levitä marenkivaahto kahteen yhtä suureen osaan leivinpaperin päälle pellille. Marenki leviää uunissa paistamisen aikana hieman, joten huolehdi etteivät ne ole liian lähekkäin.

Anna marengin paistua uunissa noin 1,5h-2h. Omassa uunissa pidin marenkia sen 1,5h, joista viimeisen 15min uuni pois päältä ja luukku lusikan avulla hieman raollaan. Marenkia kannattaa siis vahtia ;)

Tee marenkikakun täyte viipaloimalla ensin mansikat. Vatkaa sen jälkeen kerma, ja lisää siihen kaakaojauhe. Jos haluat vaahdosta suklaisempaa, lisää jauhetta ronskimmin.

Levitä puolet suklaavaahdosta toisen marenkilevyn päälle. Lisää tasaisesti koko levyn pinnalle mansikkaviipaleita. Irroita toinen marenkilevy varovasti leivinpaperista, ja aseta se toisen marenkilevyn päälle. Levita loput suklaavaahdosta sekä mansikoista. Murskaa veitsellä leikkuulaudan päällä suklaalevy pieniksi paloiksi ja levitä kakun päälle. Lado sen jälkeen päälle vielä kirsikat. Ja marenkiunelma on valmis :)






Ulkonäöllisesti kakku on aika huoleton, mutta itse koen sen positiivisena asiana. Kesäinen kakku saa olla helppo tehdä, eikä sen tarvitse ulkonäöllisesti olla mikään sensaatio. Alkuperäinen ohje (ja itse asiassa myös paremmannäköinen) löytyy täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti