sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Täydellinen mutakakku

Hei kesäkuu! Ihanaa, että olet täällä taas!



Kesän kunniaksi tällä kertaa vuorossa on mutakakku. Tämän kakun reseptin bongasin jälleen kerran Wicked sweet kitchen -blogista, josta on alkanut muodostua varsin tiiviisti seuraamani leivontablogi. 

Tässä kakussa juju on se, että se on täysin jauhoton. Kiinteä koostumus on saatu kananmunilla. Varmasti juuri tämä seikka tekee mutakakun koostumuksesta niin täydellisen. 

Kakku on myös erittäin helppo tehdä. Yleensä kikkailen reseptien kanssa ja sovellan niistä omanlaisiani, mutta tämä oli niin simppeli ja hyvä, etten muuttanut oikeastaan mitään. Oma irtopohjavuokani on halkaisijaltaan 17cm eli normivuokaa vähän pienempi. Jos teet tämän kakun sillä perinteisellä 24-senttisellä irtopohjavuoalla, niin suosittelen pitämään kakkua pari minuuttia vähemmän aikaa uunissa.


Tässä siis ohje:

140g voita
200g tummaa suklaata
1,5dl sokeria
4/5dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
reilu 1dl tummaa kaakaojauhetta

mansikkamelbaa tarjoiluun



Lämmitä uuni 190-asteeseen. Laita leivinpaperinpalanen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. 

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja paloittele suklaat yksitellen sekaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

Kaada suklaaseos leivontakulhoon ja lisää sekaan sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita vispilällä tasaiseksi minuutin ajan. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jälleen seos tasaiseksi. Lisää lopuksi kaakajauhe seokseen huolellisesti.

kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita pinta esim. nuolijalla. Laita kakku uuniin keskitasolle ja anna paistua siellä noin 20min. Kakku on parhaimmillaan, kun reunat ovat hieman kypsyneet ja alkaneet irtoa vuoan reunoilta, mutta sisus on vielä pehmeää. 

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Anna vetäytyä siellä mielellään seuraavaan päivään. Ota kakku pois jääkaapista hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.  

Voit tarjoilla kakun kanssa jäätelöä tai löysäksi vatkattua kermavaahtoa - itse kuitenkin päädyin mansikkamelbaan. Jos sitä nyt melbaksi voi sanoa. Olin ottanut hyvissä ajoin pakastemansikoita sulamaan, ja yksinkertaisesti vain soseutin ne sauvasekoittimessa. Eivät kaivanneet mielestäni enää sokeria. 


Näin, namnam! Täytyy vielä kerran sanoa, että aivan mahtava kakku. Jos ja kun seuraavan kerran teen mutakakkua, teen sen tällä reseptillä. Nyt ja aina, kunnes löytyy vielä parempi resepti. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti