tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kinkku-pekonikiusaus

Kun viimeksi tuli väännettyä keittiössä aika arkista mutta hyvää jauhelihakeittoa, niin eipä tälläkään kertaa mitään maata mullistavaa ole tarjolla: kinkkukiusausta, jossa kuitenkin pientä eksotiikkaa tarjoaa pekoni. Tuli siis tehtyä kinkku-pekonikiusausta! 


Musta on usein kiva kikkailla keittiössä, ja tehdä välillä kaikkea pientä piperrystä, mutta kyllä sitä aika ajoin kaipaa myös ihan tällaista arkiruokaa. Kaiken lisäksi siitä riittää useammalle päivälle ja hinta-laatu -suhdekin on kohdallaan. 

Tästä kinkku-pekonikiusauksesta vähän erikoisemman tekee (ainakin omasta mielestä) se, että kinkkusuikaleiden sijaan olen käyttänyt siinä HK:n saunapalvikinkkua, jota kuuluu siis laittaa lähinnä leivän päälle! Tämä siksi, että tavallisia kinkkusuikaleita ei ollut taatun laadun kaupassa eli Lidlissä! Pyörin kaupan liha- ja einesosastolla kuin puolukka marjakorissa, mutta ei vain löytynyt - joten päätin soveltaa. Ja se kannatti, koska oli aivan yhtä hyvää. :)

Tässä ohje: 

n. 1kg perunoita
300g HK:n ylikypsää saunapalvikinkkua (tai valmiita kinkkusuikaleita)
100g pekonia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3dl maitoa
2dl kermaa
1,5tl suolaa
1tl mustapippuria
     oreganoa
     kuivattua persiljaa

Kiusaus valmis menemään uuniin ja uunista ulos!

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Kuori ja suikaloi perunat sekä silppua sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuutioi pekoni sekä saunapalvikinkku. 

Paista pekoni pannulla omassa rasvassaan kauniin ruskeaksi. Lisää lopuksi sipulit ja kuullota muutama minuutti.

Yhdistä perunasuikaleet, pekoni-sipulipaistos, palvikinkku sekä mausteet ja hyvin keskenään. Kaada seos uunivuokaan ja lisää keskenään sekoitettu kerma sekä maito. 

Kypsennä uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Peitä kiusaus foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se meinaa kärähtää. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti