tiistai 13. toukokuuta 2014

Espanjalainen munakas uunissa

Hyi, taas on vähän turhan pitkä tauko vierähtänyt viime postauksesta. No, täsä mä ny oon!


Erilaiset munakkaat ovat mielestäni hyviä ruokia, ja kananmuna jo itsessään on loistava elintarvike. Ilman kananmunia moni resepti olisi mahdoton tehdä, sillä hyytyessään se sitoo raaka-aineita. Niin kuin esimerkiksi tässä espanjalaisessa munakkaassa

Usein espanjalainen munakas tehdään paistinpannuun, mutta sen voi tehdä uunissakin. Pienen tutkimukseni mukaan tähän munakkaaseen voi laittaa sekaan melkeinpä mitä vain: tomaattia, paprikaa, chorizoa, papuja, sieniä etc... Perusraaka-aineet ovat kuitenkin itse kananmuna ja keitetty peruna

Tässä siis meikäläisen espanjalainen munakas. Kasasin sen niistä perusraaka-aineista, sitten lisäsin sekaan jääkaappijämiä kunnon opiskelijan tapaan. Tästä satsista tulee noin 4 annosta. 

2rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3-4 keitettyä perunaa
2rkl aurinkokuivattuja tomaatteja 
2rkl oliiveja
1 avokado
kourallinen tuoretta basilikaa
5-6 kananmunaa
tilkka maitoa
suolaa
pippuria
kuivattua persiljaa

(juustoraastetta pinnalle)


Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Kuutio sipuli ja keitetyt perunat pieniksi. Kuumenna pannu hellalla, ja kuullota sipuleita muutama minuutti, jotta ne pehmenevät. Voit halutessasi paistaa myös perunoita. Siirrä sipuli- ja perunakuutiot uunivuokaan.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Halkaise ja kuutio avokado. Huuhtele basilikalehdet juoksevan veden alla ja silppua ne pieniksi. Lisää kaikki edellä mainitut ainesosat uunivuokaan ja sekoita ne tasaisesti perunoiden ja sipulin kanssa.

Valmista munaseos: riko kanamunat kulhoon, lisää hieman maitoa, suolaa ja pippuria sekä kuivattua persiljaa (jos löytyy). Vatkaa tasaiseksi ja sekoita seos uunivuokaan täytteiden sekaan. Voit halutessasi laittaa päälle vielä juustoraastetta.

Anna munakkaan valmistua uunissa noin 15-20min tai kunnes se on täysin hyytynyt ja pinnalta kauniin värinen. 


Avokado toimi munakkaassa mielestäni tosi hyvin. Tai no, munhan mielestä avokado sopii kaikkeen! Se ja peruna toivat hyvää balanssia muille niin mausteisille ainesosille. :)

Espanjalaista munakasta pitänee tehdä taas pian uudestaan, sillä tämä oli kokonaisuudessaan niin helppo, mutta myös maukas. Plussaa myös siitä, että variointi on niin helppoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti