perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tuomiopäivän lounas

Otsikko antaa ehkä hieman harhaanjohtavan kuvan, sillä ruoan sijaan kyse on paikasta!


No khyllä, sehän on Helsingin Tuomiokirkko. Vaasan maisemat ovat siis kesäksi vaihtuneet Helsingin kaupunkikuvaan. Kesän saavuttua opinnot ovat toistaiseksi ohi, joten opiskelijan maailmassa se tarkoittaa yhtä asiaa - kesätöitä. Mun työpiste sijaitsee juuri sopivasti Senaatintorin kupeessa, ja viime viikolla päätettiin mennä nauttimaan työkaverin kanssa lounassalaattimme tuomiokirkon portaille. Samalla tuli nautittua ihanasta säästä :)


Tein ihan perinteisen salaatin, jossa oli hieman fetaa ja sitten myös muutama juustolla täytetty keskivahva chili. Mukavasti toi yksinkertaiseen salaattiin makua, musta sellainen perus frisee-kurkku-tomsu-salaatti on kauheen tylsää. 

Siinähän se salada kokonaisuudessaan + pari viipaletta Real-leipää.



No mutta! Mitä olisikaan Helsinki ilman röyhkeitä lokkeja?! Kaverin kanssa oltiin just saatu lounaspurkkien kannet auki, niin eiköhän tuollainen otus liihottele paikalle: "Mitäs teillä siellä on? Antakaa mullekin!" Lokkiparalle ei kyllä herunut yhtään mitään, vaikka sen katse olikin tosi vaativa :)

...Ja niin kauniin valkeat sääret, että...

Kevyen lounaan kruunasi Piltti! Ihan hirveesti en noita hedelmäsoseita osta (pelkään ehkä eniten leimautuvani äidiksi), mutta silloin harvoin kun sen teen, nautin jokaisesta lusikallisesta. On ne vaan niin hyviä!

Lounaskuvia tulee kesän aikana varmasti jonkin verran lisää, toivottavasti muustakin kuin salaateista ja pilteistä. Loppujen lopuksi viisi lounasta viikossa ravintolassa syö aikamoisen loven opiskelijan budjettiin, joten parempi pysyä omissa sörsseleissä... Lisäksi on mainittava sekin, että usein omat eväät on myös se terveellisempi vaihtoehto. :)

Tack och adjö! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti