lauantai 22. kesäkuuta 2013

Popsi, popsi porkkanaa...

Yhtenä iltana oli tarkoitus vetää reipas hölkkälenkki uusissa kotimaisemissa, mutta Luontoäiti päätti jo heti lenkin alussa kaataa vettä niskaan oikein urakalla. Jes. Tämä tyttö sitten luovutti hetken taistelun jälkeen ja meni häntä koipien välissä takaisin kotiin. Kotona sitten mietin, että mitä hittoa mä nyt oikein keksisin itelleni tekemisen iloksi... ja vastaus löytyi keittiön puolelta, ylläripylläri! :)

Läheisestä K-marketista mukaan otetussa Pirkka-lehdessä oli kiva ohje porkkanateeleiville. Yleensä teen sellaisia, joissa on juustoraastettakin, mutta sitä ei nyt ollut saatavilla. Mutta ilman juustoa tuli meikäläisen teeleivistä tosi hyviä.


Ohje Pirkan porkkanaleipiin löytyy Täältä. Sen verran taas tein muunnelmia, että multa ei löytynyt yksinään auringonkukansiemeniä, vaan sellainen mixpussi, jossa oli siis auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja cashew-pähkinöitä. Pähkinät pistin murskaksi ja sekoitin normisti takinan sekaan siemenien kanssa. Ja hyvää tuli!

Ohjeesta tulee kaksi reilunkokoista teeleipää. Puolikkaalla ohjeella saa siis vain yhden, jos tarve on pienempi. Mä tein kerralla alkuperäisen ohjeen mukaan, ja toinen teeleipä päätyi pakastimeen odottamaan toista herkkuhetkeä.


Kurpitsansiemenet taikinan seassa olivat itse asiassa tosi hyvä juttu, sillä ne piristivät leipää mukavasti. Kaverikin pääsi seuraavana päivänä maistamaan teeleipiäni, ja totesi heti alkuun: "Oi, hyvännäköisiä! Sul on jotain kivaa vihreetäkin näissä!". Värillä on siis väliä! ;)

Leipäset valmiina menemään uuniin.



Teeleivän palaset irtosivat toisistaan tosi hyvin, kun oli ne ennen paistamista jakanut osiin. Älä siis unohda sitä kohtaa ;)



Ja mitäs muutakaan uunituoreiden porkkanateeleipien päälle kuuluu laittaa kuin voita? Kunnon köntsä voita kruunasi tämän helpon ja maistuvan iltapalan kuin kirsikka kakun päällä. Namnam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti