perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kasvis-minestronekeitto

Kasvisruokien parissa jatketaan!

Minestrone on hyvin mielenkiintoinen keitto. Luin hieman tietoa kyseisestä sopasta käyttäen vakiolähdettäni eli Wikipediaa: se on siis hyvin yleisesti tunnettu ruoka kotimaassaan Italiassa, ja siinä käytetään yleensä kauden vihanneksia - jotka voivat olla lähes mitä vain. Lisäksi sekaan laitetaan yleensä myös pastaa (tai riisiä)ja papuja. Minestronesta voi tehdä myös lihaversion laittamalla siihen esimerkiksi kinkkua tai kanaa. Sana "minestra" on italiaa ja tarkoittaa keittoa, joten siitä sopan niminkin kai juontaa... Voisiko suomeksi siis sanoa, että tein keittokeittoa? 






Tässä siis ohje kasvis-minestronekeittoon (noin 5 annosta):

2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 punasipuli
2 valkospulinkynttä
1 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
400 g tomaattimurskaa
250 g kasvissekoitusta (pakaste)
100 g täysjyväspagettia pätkittynä
100 g papusekoitusta

maustamiseen:
(suolaa)
mustapippuria
yrttisekoitusta

Kuori ja hienonna sipuli sekä murskaa valkosipulit. Sipulit saavat olla reilun kokoisia kuutioita tai vaikka suikaleita.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla, lisää pyre sekä sipulit. Kuullota pari minuuttia.

Lisää kattilaan keiton loput ainekset sekä mausteet papuja lukuunottamatta. Keitä kunnes spagetti on melkein kypsää.

Lisää valutetut pavut ja kiehauta keitto vielä nopeasti. Tarkista maku ja spagetin kypsyys. 

Oma minestronekeittoni rikkoi vähän italialaisen keittiön sääntöjä, kun en käyttänyt kauden vihanneksia (olisi tullut aika köyhä keitto näin maaliskuussa). Oli ihan pakko saada sellainen vihannespussi, jossa on maissia. Mutta tuo tuskin haittaa: minestrone kun taitaa olla ruoka, jossa kaikki säännöt ovat sallittuja :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti