lauantai 17. toukokuuta 2014

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tässä oli meidän perheen äitienpäiväkakku. Postaus ei valitettavasti kyseiseksi juhlapäiväksi valmistunut, mutta kakku on sellainen jonka voi tehdä milloin vain keväällä ja kesällä. 


Mainittakoon näin ohimennen, että tämä kakku on itse asiassa sitruunalla höystetty vadelma-valkosuklaakakku. Se ei ollut alkuperäinen suunnitelma, joten en laittanut sitä tämän postauksen otsikoksi. Äitini kävi ostamassa tähän kakkuun ainekset, ja vahingossa hän otti kaupan hyllyltä Fazerin nomaalin valkosuklaan sijaan sitruunanmakuista vastaavanlaista. Hetken aikaa mietin, tulisiko kakkuun liikaa makuja, mutta otin riskin ja se kannatti - kakusta tuli ihan yhtä hyvää! 

Kakku on todella tuhti raikkaista mauista huolimatta! Älä siis epäile, tyydyttääkö tämä kakku makeannälän...Kyllä se tyydyttää! :)

Tässä ohje: 

KEKSIPOHJA:
1pkt Dominokeksejä
100g voita

JUUSTOKAKKUSEOS:
2dl kermavaahtoa
600g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1dl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200g valkosuklaata (TAI Fazerin Lemon-valkosuklaata)

1ps (200g) pakastevadelmia sulatettuna ja soseutettuna


Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Ota vadelmat pakkasesta sulamaan.

Valmista kakkupohja. Murskaa keksit tasaiseksi muruksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja lisää se keksimurujen sekaan samalla sekoittaen. ACHTUNG! Voin määrän suhteen kannattaa olla tarkkana! Itse laitoin yli 100g voita, ja taikinasta tuli ihan liian löysää. Hätäpäissäni etsin keittiön kaapista kaurahiutaleita, joita laitoin taikinaan sen verran, että olin tyytyväinen. 

Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista kakkupohjaa noin 10min. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma isossa kulhossa vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Sekoita sokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot erillisessä kulhossa keskenään ja lisää sitten kerma-tuorejuustoseokseen pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat ja sekoita taas tasaiseksi.

Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Kun se on hieman jäähtynyt, lisää se ohuena norona muun täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. 

Kaada täyte esipaistetun kakkupohjan päälle. Soseuta sulaneet vadelmat. Tiputele vadelmasurvosta ruokalusikalla kakun pinnalle. Ota sitten cocktailtikku tai muu vastaava piikikäs apuväline: marmoroi kakun pinta piirtämällä sen pintaan vadelmasurvoksen avulla kuvioita. Muista kuitenkin varoa kakkupohjaa.

Laita kakku uuniin, ja anna sen paistua noin 40min keskitasolla. Noin puolivälissä paistoa kääri vuoan päälle foliota, ettei kakku kärähdä. 

Kun 40min on kulunut, ota uuni pois päältä. Älä ota kakkua vielä pois uunista, vaan anna sen vielä tekeytyä uunissa noin 30min. Kakku kypsyy uunin jälkilämmössä.

Laita kakku paistamisen jälkeen jääkaappiin, ja anna jäähtyä siellä pari tuntia. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä...mutta ihan hyvää se oli jo paistamispäivänä! ;) 

Sniif! Pöydän alla oli joku, joka ei saanut kakkua yhtään!



1 kommentti: