Ohje on otettu Kotilieden sivuilta, johon tein pieniä muutoksia. Esimerkiksi piirakkapohjassa käytin täysjyvävehnäjauhoja ja ruisjauhoja. Lisäksi ohjeessa olevaa pinaatin määrää lisäsin hieman, koska määrä tuntui jotenkin turhan pieneltä verrattuna fetajuuston määrään. Jos pinaatti epäilyttää, niin laita sitä alkuperäisen ohjeen mukaan eli 150 grammaa.
Tässä siis ohje:
PIIRAKKATAIKINA:
150g kylmää voita
3dl täysjyvävehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
3rkl kylmää vettä
TÄYTE:
1 sipuli
2rkl rypsiöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
200g pakastepinaattia (tai 1l tuoretta)
150g fetajuustoa
1 paprika
3 kananmunaa
2dl kuohukermaa
1dl maitoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1tl kuivattua persiljaa
Paloittele kylmä voi kulhoon ja lisää jauhot. Nypi rasva ja vehnäjauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja, mikäli siltä tuntuu. Painele taikina käsin öljyllä tai voilla voideltuun piirakkavuokaan. Pistele piirakkapohjaa haarukalla ja laita sen jälkeen jääkaappiin viilenemään noin 30 minuutiksi.
Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Tämän jälkeen sipuli kuullotetaan. En muista olenko jakanut tämän laiskan kokkaajan kikan sipulin kuulottamiseen, mutta tässä se tulee ehkä toistamiseen: laita sipulisilppu kulhoon, lorauta öljyä päälle, sekoita ja laita kulho mikroon. Pidä sipulikulhoa mikrossa pari minuuttia, ota kulho välillä pois mikrosta, sekoita sipuleja ja taas takaisin mikroon. Helppoa kuin heinänteko ilman käryä ja extramäärää tiskiä!
Sulata ja valuta pakastepinaatti ohjeen mukaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, niin muistathan ryöpätä sen. Lisää pinaatti sipulikulhoon ja sekoita ainekset keskenään.
Ota piirakkapohja jääkaapista ja paista sitä uunin keskitasolla noin 10min. Otettuasi piirakkapohjan uunista levitä sen päälle pinaattitäyte. Murenna fetajuusto haarukalla ja lisää pinaattien päälle. Pese paprika ja suikaloi se ohuiksi siivuiksi. Asettele paprikasiivut tasaisesti muun täytteen päälle.
Sekoita kulhossa kananmunat, kuohukerma ja maito. Lisää reippaasti mustapippuria, hieman suolaa ja kuivattu persilja. Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakkatäytteen päälle. Paista uunin keskitasossa noin 35min.
Tarjoa rucolan kanssa.
Pakko laittaa loppuun vähän artsympi kuva :) |
Kuten kaikki suolaiset piirakat, myös tämä pinaatti-fetapiirakka maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä. Anna piiraan jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä folioon käärittynä ja lopuksi jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Odotus yleensä palkitaan.
lilla kitchen kiittää ja kuittaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti