Nyt tulee kuvia kesäkuulta, kun en näitä yksinkertaisesti aiemmin ole ehtinyt postata. Eihän tässä välissä onneksi muuta ole ehtinyt tapahtua kuin että mansikat ovat vaihtuneet saksalaisista suomalaisiin.
Vietin taas ystävän kanssa rentoa viikonloppua, ja ohjelmaan kuului toki hyvät sapuskat. Lauantain illalismenu oli seuraavanlainen:
Uunilohta ja kermaviilikastiketta
Uunissa kypsennettyjä vihanneksia
Sitruuna-marenki-tartaletti jälkiruoaksi
Ruoan kanssa oli amerikkalaista Kung fu girl- rieslingiä.
Sisko on muistaakseni kehunut Kung fu girliä, mutta omaan makuuni valkkari oli hieman liian makea. Alkon tuoteselostuksen mukaan viini tosin on puolikuiva ja erittäin hapokas, mutta silti tuntui turhan sokeriselta...
Tässä ohjeet uunilohelle:
kirjolohifilettä (n. 150g per naama)
1 sitruuna
rosepippuria
suolaa
Uuni kuumenemaan noin 175-200-asteeseen. Pyyhi kalafileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Ripottele sen jälkeen pinnalle reippaasti suolaa ja rosepippuria. Halkaise sitruuna kahtia: toisesta puoliskosta purista sitruunan mehu kalan päälle, ja toinen puolisko viipaloi ja asettele viipaleet myös kalan päälle.
Kypsennä uunin keskitasossa noin 30minuuttia.
Uunivihannekset voi lisätä noin 10min lohen jälkeen. Meidän uunikasviksemme koostuivat porkkanoista, perunasta, paprikasta ja kesäkurpitsasta, jotka oli maustettu oliiviöljyllä ja pizzamausteella.
Kermaviilikastike lohelle:
1 purkki kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
nippu tilliä
(chilijauhetta)
Sekoita mausteet kermaviilin joukkoon ja anna kastikkeen maustua tarjoiluun saakka jääkaapissa. Arvatkaa mitä - laitoin taas liikaa chiliä ja pippuria. Lopputulos oli se, että K:n huulet olivat tulessa. Hupsista, ei näin.
Jälkiruoaksi olikin sitten Stockalta ostetut sitruuna-marenki- tartaletit, jotka maistui niin hyvältä! Minä ja K rakastetaan a)marenkia ja b) sitruunaa - tuo combo siis ei voinut olla muuta kuin taivaallinen. Stockan jälkkärikakkuset on päivän pelastus, kun aika ei riitä leipomiseen, mutta jotain hyvää on saatava :)
Seuraavana aamuna syötiin brunssimainen aamupala K:n kanssa. Oli paistettua kananmunaa, jogurttia, hedelmiä, leipää... ja sitten myös mun all-time favorite: tomaatti-mozzarellasalaattia. Tässä ohje (n. 3-4 annosta):
3 tomaattia
2 pkt mozzarellaa
puolikas punasipuli
oliiviöljyä
balsamicoa
n. 1tl kuivattua (tai tuoretta) basilikaa
mustapippuria
Viipaloi tomaatit ja mozzarella samanpaksuisiksi viipaleiksi. Lado ne laakeaan astiaan: joka toinen viipale tomaattia ja joka toinen mozzarellaa. Silppua punasipulin puolikas ja ripottele tasaisesti viipaleiden päälle. Valmista salaatinkastike: sekoita keskenään öljy, balsamico ja mausteet. Kaada seos tasaisesti salaatin päälle ja laita valmis tomaatti-mozzarellasalaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan ja ota esille juuri ennen tarjoilua.
Tomaatti-mozzarellasalaatin lisäksi brunssin toinen kohokohta olivat mansikat ja kermavaahto! Juuri tätä mä rakastan kesässä, kun kaikki on niin helppoa! Yksinkertaiset makunautinnot ovat juuri niitä parhaimpia :) Tässä vielä vähän asiaa havainnollistavia kuvia loppuun.
![]() |
Maustamatonta viiliä ja mustikoita jaiks :) |
![]() |
Hyvin helppoa, tosi hyvää. |
Toivottavasti saitte vähän inspistä keittiöihinne tämän kuvakollaasin ja parin todella helpon reseptin avulla! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti