perjantai 29. maaliskuuta 2013

Nyt polttaa!

Nyt menee meikäläisen sörsselit pääsiäisreseptien päälle, mutta menköön! 

Tein vähän aikaa sitten niin hyvää chili con carnea, etten malta olla postaamatta sitä tänne nyt! Tämä resepti tosin on aika sovellettu, koska keskustan Citymarketista ei löytynyt tuoreena kuin vihreää chiliä, joka on siis aika mietoa. Noh, siitäkin pettymyksestä selvittiin, kun laitoin vähän mielikuvitusta kehiin ja sekoittelin keskenään useampaa chiliä :)

Tässä satsissa on käytettynä 800g naudan paistia, joten annoksesta riittää isommallekin porukalle tai pahan päivän varalle pakkaseen. Ohjeen voi totta kai puolittaakin.











Chili con carne:

öljyä paistamiseen
800 g naudanpaistia suikaleina
1 iso sipuli
4 kpl valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
4 kpl vihreää tuoretta chiliä
2 pkt paseerattua tomaattia
n. 1 dl vettä
2 kpl lihaliemikuutiota
muutama kuivattu punainen chili (Pirkka)
1 rkl timjamia
1 tl sokeria
1 prk kidney-papuja
tummaa kastikesuurustetta (Maizena)
(suolaa, jos tuntuu siltä)

Jos ei tunnu tarpeeksi tuliselta, niin voi lisätä chilimausteta oman maun mukaan. Mä taisin lisätä sitä vielä aika reippaasti...

Ota lihat huoneenlämpöön odottamaan ennen paistamista, n. 20min riittää. Kuori ja hienonna sipulit, viipaloi paprika ja hienonna tuore chili. Muista poistaa siemenet.

Kuumenna tilkka öljyä isossa paistokasarissa, ja paista lihat kolmessa erässä. Lisää joukkoon sipulit, paprika sekä tuore chilisilppu ja kuullota. 

Lisää paseerattu tomaatti, vesi, lihaliemikuutiot sekä kuivatut punaiset chilit. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, ja sen jälkeen pienennä lämpöä. Anna chili con carnen hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 45min. Hauduttamisen aikana lisää loput mausteet. Tarkista onko maku tarpeeksi pikantti: jos ei, lisää chilimaustetta (tai jos satut omistamaan chilimurskaa).

Lopuksi kaada sekaan huuhdellut kidney-pavut ja kiehauta. Ripottele päälle suuruste, sekoita hyvin ja keitä vielä pari minuuttia. Jos pelkäät pureksivasi punaiset chilit annoksesi mukana, nouki ne ennen tarjoilua pois. 

Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Ja kylkeen vaikka lasi hyvää punaviiniä :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti