maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vanha kunnon merimiespihvi

Palattuani Saksasta käväisin nopeasti myös vanhempieni luona. Mamin kanssa sitten päädyttiin yhdessä kokkailemaan jo melkein unohtunutta merimiespihviä! Totesin äidilleni, että siitä on useampi vuosi, kun olen viimeksi kyseistä ruokaa maistanut. Eihän siinä sitten auttanut kuin marssia kauppaan naudanpaistia ostamaan. Muut ainesosat vanhempieni kotoa sitten löytyvätkin, onhan merimiespihvi mitä yksinkertaisin ruoka tehdä - ja niin hyvää!





Ainekset (noin neljälle):

1 iso sipuli
2 porkkanaa
5-6 keskikokoista perunaa
400 g naudanpaistia
2 rkl rypsiöljyä
n. 1 tl kokonaisia mustapippureita
n. 3-4dl lihalientä
suolaa maun mukaan





Rapatessa roiskuu... Öljyä näyttäisi olevan pannun sivuilla yhtä paljon kuin sen pinnalla!

Lisää lihalientä kypsennyksen välissä...


Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. 

Kuori kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös naudanpaisti noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy pannulla, ja paista lihat kahdessa erässä. Halutessasi voit myös kuulottaa sipulit pannulla pikaisesti.

Kokoa uunivuokaan lihaa ja kasviksia kerroksittain. Kaada reilu puolet lihaliemestä vuokaan, lisää mustapippurit sekä suola ja kypsennä uunissa keskitasolla noin 1,5h. Kypsennyksen puolivälissä lisää loput lihaliemestä, jos on tarvittavaa. Tarkoituksena on aluksi peittää liha ja kasvikset lihaliemellä, mutta ei uittaa niitä.





Jes! Ei voisi enää olla helpompaa ja herkullisempaa arkiruokaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti