perjantai 8. maaliskuuta 2013

Bitter sweet symphony

Tästä se lähtee... mun oma blogi!




Ihka oman blogin kunniaksi oli luonnollisesti pakko leipoa EKAA postausta varten kakku ja kutsua ystäviä sitä syömään!

Koska rakastan kaikkia makeita leivonnaisia sekä kirpeitä ja happamia marjoja/hedelmiä, päätin leipoa puolukka-kookoskakun. 

Mitä tarvitset?

Kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Puolukkatäyte:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vispikermaa
200 g soseutettuja puolukoita
5 liivatelehteä (+tilkka vettä)

Kookostäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kookoskermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä (+tilkka vettä)


Varaa kakun teolle hyvin aikaa. Puolivälissä ohjetta alkaa kippoja ja kuppeja olla ympärillä sen verran, että keskittymistä tarvitaan ;)

Kääretorttupohja: Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele kaapimen kanssa tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla peitetylle pellille. Uuniin noin 8 minuutin ajaksi. Kun torttupohja on kypsä, ota se uunista ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Kookostäyte: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto. Lisää kookoskerma ja sokerit. Purista liivatelehdistä liika vesi ja liuota ne kuumaan veteen: anna hetken jäähtyä ja lisää mousseen.

Puolukkatäyte: Valmista puolukkamousse. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma omassa kulhossaan. Lopuksi yhdistä vaahdot, puolukkasose ja liivateseos. 

Leikkaa kääretortusta kaksi irtopohjavuoan kokoista (n. 20-24 cm) levyä. Alimman kerroksen voi koota myös kääretorttupohjan paloista (muuten tuskin edes yksi pellillinen kääretorttupohjaa riittäisi)

Lopuksi leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja laita se vuokaan. Asettele alimmaiseksi toinen kakkulevyistä ja levitä sen päälle puolukkatäyte. Paina sen päälle toinen kakkulevy ja levitä lopuksi päälle kookosmoussetäyte. Peitä kelmulla ja anna kakun jähmettyä vähintään muutama tunti. Mieluiten kannattaa malttaa seuraavaan päivään.

Ennen tarjoilua voi kakun koristella esimerkiksi kookoshiutaleilla.








The Stripes.

Tuli aika hyvää, vaikka itse sanonkin! Puolukkatäytteeseen tosin olisi voinut laittaa hieman vähemmän sokeria, mutta maistui se näinkin! Sinä joka hieman karsastat kookosta: voin kertoa, että ystäväni, joka ei myöskään kookoksen ykkösfaniksi lukeudu, otti toisenkin palan kakkua! Kookoskaan ei siis hallinnut kakkua liiaksi :)

Yummy yummy! 

Hyvä kakku, parempi mieli. 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4909195/?claim=td2ws9wkfuq">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti