sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lisää voi, sokeri ja suklaa...

Nyt pannaan suut makiaks!

Kolme kaveriani järjestivät synttärikekkerit viikonloppuna, ja paikalle sai tuoda kaikkea erilaista purtavaa nyyttärimeiningillä. Mä päätin leipoa suklaisia juustopiiraita. Reseptin pongasin jo viime kesänä Maku.fi-sivuilta, ja oli siis niin hyvää, että päätin tehdä sitä nyt toistamiseen. Tosin itse vaihdoin alkuperäisessä ohjeessa olleen pohjaan tulevan fariinisokerin tummaan muscovado-sokeriin.



Tasan sata! Jee, hyvä minä!



Not so pretty...

...Very pretty!


Maku:n ohjeen mukaan pellillisestä saa noin 80 palaa, mutta mä en niin pieniä kehdannut leikata, joten niitä tuli yhteensä noin 40 palaa. Mutta tässä resepti:


Suklainen juustopiiras:

Pohja:
7 dl kaurahiutaleita
150 g voita
2 dl tummaa muscavado-sokeria

Täyte:

100 g voita
400 g tummaa suklaata
800 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl appelsiininkuoriraastetta
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl ranskankermaa
8 kpl kananmunia

Paahda kaurahiutaleita pannulla lastan kanssa koko ajan käännellen, kunnes ne vähän saavat väriä. Ota pannu pois liedeltä, ja lisää kaurahiutaleiden sekaan sokeri ja paloiteltu voi. Kääntele seos kunnolla, kunnes voi on sulanut. Kumoa muruseos leivinpaperin päälle uunipannulle ja levitä pohja tiiviiksi vaikkapa lastan avulla. 

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. 

Sekoita tuorejuusto, appelsiininkuori ja ranskankerma keskenään. lisää munat erissä sähkövatkaimella vatkaen. Kaada puolet juustoseoksesta toiseen kulhoon. Toiseen kulhoon yhdistetään suklaaseos, toinen kätetään rauhaan. 

Kaada suklaa-juustoseos ensin pohjan päälle uunipannulle, ja sen jälkeen vaalea juustoseos. Vedä haarukan avulla taikinaan koristeraitoja, mutta varo ettet raavi pohjaa. 

Paista uunissa tunnin ajan. 

Jäähdytä juustopiiras, ja pakasta se. Ennen tarjoilua ota piiras sulamaan: sen ollessa hieman kohmeinen leikkaa levystä ruutuja kuumaan veteen kastetulla veitsellä. 

Harmi, että juhlapaikalla sitten unohtui ottaa kuva valmiista piiraspalasta, mutta eiköhän resepti puhu puolestaan. Viimeisinä sanoina mainittakoon, että tämä piiras tekee hyvää sielulle, mutta menee varmasti suoraa reisiin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti