sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pinaatti-sienivuoka

Tein tuossa taannoin ensimmäistä kertaa elämässäni ruokaa, jossa on sieniä! Ihan oikeesti! Tästä voidaan siis päätellä, etten todellakaan ole mikään sienien ystävä, mutta Saksassa käväistessäni Erika teki meille tätä kyseistä sapuskaa, ja rakastuin kyllä ikihyviksi. Sopii varmasti tosi hyvin kasvissyöjille, koska pinaatissa on paljon rautaa ;)
Parasta tässä  pinaatti-sienivuoassa ovat uppomunat!






Pinaatti-kasvisvuoka (noin 4 annosta):

2 rkl öljyä
5 kpl tuoreita herkkusieniä
2 pakettia tuoretta pinaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
4 kpl kananmunia

Uppomunat:
1 l vettä kananmunien keittämiseen
1 dl etikkaa

Maustamiseen: 
n. 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
pinnalle reilusti juustoraastetta

Säädä uuni 200-asteeseen. Huuhtele pinaatinlehdet sekä herkkusienet veden alla. Viipaloi herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja ryöppää pinaatit. Ryöpääminen tapahtuu niin, että heität pinaatit kattilassa kiehuvaan veteen ja annat niiden kiehua vedessä muutaman minuutin ajan. 

Kuumenna öljy pannulla, ja lisää viipaloidut herkkusienet pannulle parissa erässä. Paista sieniä hetken aikaan pannulla, ja asettele ne sen jälkeen uunivuokaan. Asettele sen jälkeen ryöpätyt pinaatinlehdet sienien päälle tasaisesti. Voit jo tässä vaiheessa lisätä mausteet. 

Pese kirsikkitomaatit, ja halkaise ne puoliksi. Asettele tasaisesti seuraavaksi vuoan pohjalle sienien ja pinaatin päälle. 

Keitä katillassa vesi kiehuvaksi, lisää etikka veteen ja säädä lämpö reippaasti pienemälle. Etikka tarkoituksena on auttaa kananmunia pitämään rakenteensa. Keitä munat yksi kerrallaan vedessä, joka ei enää kiehu. Riko kananmuna esimerkiksi mukiin, josta se on helppo kaataa veteen. Pyörittele kattilassa muutaman kierroksen verran lusikkaa, jotta veteen muodostuu pyörre, jonka keskelle kaadat kananmunan. Don't worry, eka yleensä menee pieleen - niin meni mullakin, mutta seuraavat yksilöt ovat sitten varmasti parempia!

Keitä munia muutaman minuutin ajan vedessä, ja nosta ne sen jälkeen varovasti vedestä vuoan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja laita vuoka uunin keskitasolle noin 20min ajaksi, tai kunnes juusto on sulanut ja pinnalta kauniin ruskea. 

Ei siinä sitten sen enempää. Guten Appetit :)


2 kommenttia:

  1. Kokeilenpa tätä miten huomenna pelaa, uusimmassa Hyvä Terveys -lehdessä oli samankaltainen resepti. Ajattelin kukkakaalia kans laittaa, toivottavasti ei sodi muiden makujen kanssa, tai vie huomiota liikaa!

    VastaaPoista
  2. Eiköhän kukkakaali sovi vuokaan mainiosti, toivottavasti tykkäät tästä reseptistä niin kuin mäkin! :)

    VastaaPoista