Tässä minun versioni parsakaali- parmankinkkupastasta (n. 5 annosta):
1 pak ilmakuivattua kinkkua (ohjeessa luki 80g, mutta mun pakkaus oli 100g - parempi niin)
1dl kuorellisia manteleita
n. 200g parsakaalia
7dl pennepastaa (täysjyvä)
1-1,5dl juustoraastetta
2 isoa tomaattia
Kuumenna uuni 200°C. Lado parmankinkut vierekkäin leivinpaperilla peitetylle uunipellille, samoin mantelit. Paahda kinkkuviipaleita ja manteleita uunin keskitasolla noin 8min. Kinkkujen pitäisi siinä ajassa olla kyllä rapeita.
Laita pastavesi kiehumaan. Pese parsakaali ja leikkaa kukinnot irti varsista ja viipaloi parsanosat haluamasi kokoisiksi. Pese ja kuutioi tomaatit.
Keitä pasta pakkausohjeen mukaan ja lisää parsa puolivälissä kypsennystä. Keitä pastat al denteksi ja kaada keitinvesi pois. Ota vettä talteen desilitran verran.
Sekoita pasta-parsaseokseen juustoraaste, pätkitty parmankinnku, mantelit ja kuutioitu tomaatti. Mehevöitä säästämälläsi keitinvedellä. Tarjoa heti ja nauti.
![]() |
Yummy! |
Kuvissa vielä herkullisemman näköinen annos kuin omissa mielikuvissani. Pakko testata! Villit maustesormet :D totta!
VastaaPoistaK
Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä. Vähän erilainen pasta, mutta kuitenkini ihan näppärä valmistaa. Ja sopii mun mielestä niin arkeen kuin vaikka vähän spessumpaankin tapahtumaan ;)
VastaaPoista