maanantai 12. elokuuta 2013

pastaa, parsaa, parmaa

Seikkailen todella harvoin Valion sivuilla, mutta nyt osuin kultasuoneen. Löysin nimittäin tämän erittäin hyvän pastareseptin, jota oli heti kokeiltava. Mulla on aika villit maustesormet, ja siksi yllätyinkin, kun huomasin ettei tässä reseptissä käytetä yhtään mausteita! Epäilevänä Tuomaksena kuitenkin noudatin ohjetta (ainakin maustamisen osalta), ja lopputulos oli mitä parhain! Todella maukas pasta-annos! Kaikki ainekset itsessään ovat niin maukkaita (esim. paahdetut mantelit), ettei annos enempää makuja kaipaa! 
 

Tässä minun versioni parsakaali- parmankinkkupastasta (n. 5 annosta):

1 pak ilmakuivattua kinkkua (ohjeessa luki 80g, mutta mun pakkaus oli 100g - parempi niin)
1dl kuorellisia manteleita
n. 200g parsakaalia
7dl pennepastaa (täysjyvä)
1-1,5dl juustoraastetta
2 isoa tomaattia

Kuumenna uuni 200°C. Lado parmankinkut vierekkäin leivinpaperilla peitetylle uunipellille, samoin mantelit. Paahda kinkkuviipaleita ja manteleita uunin keskitasolla noin 8min. Kinkkujen pitäisi siinä ajassa olla kyllä rapeita.

Laita pastavesi kiehumaan. Pese parsakaali ja leikkaa kukinnot irti varsista ja viipaloi parsanosat haluamasi kokoisiksi. Pese ja kuutioi tomaatit.

Keitä pasta pakkausohjeen mukaan ja lisää parsa puolivälissä kypsennystä. Keitä pastat al denteksi ja kaada keitinvesi pois. Ota vettä talteen desilitran verran.

Sekoita pasta-parsaseokseen juustoraaste, pätkitty parmankinnku, mantelit ja  kuutioitu tomaatti. Mehevöitä säästämälläsi keitinvedellä. Tarjoa heti ja nauti.

Yummy!

2 kommenttia:

  1. Kuvissa vielä herkullisemman näköinen annos kuin omissa mielikuvissani. Pakko testata! Villit maustesormet :D totta!

    K

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä. Vähän erilainen pasta, mutta kuitenkini ihan näppärä valmistaa. Ja sopii mun mielestä niin arkeen kuin vaikka vähän spessumpaankin tapahtumaan ;)

    VastaaPoista