Turussa toimi ennen tämän Puren tilalla Latte Cafen sisarkahvila Latte Gourmand. Ilmeisesti kiireiden vuoksi Latte Cafen pikkusisko oli hyvin usein kiinni. Kun Puren omistajalle, Tytti Lairolahdelle, tarjottiin mahdollisuutta avata nykyisiin tiloihin oma yritys, hän otti haasteen vastaan. Tilalle tuli raakaruokakahvila Pure, jonka nimen perään vielä sisällytettiin myös Latte Gourmand. Yhteistyötä Latte Cafen kanssa tehdään edelleen, sillä hän myy kahvilan omia kahveja sekä papuja.
Kävimme siis siskon kanssa Puressa salaattilounaalla...ja jälkkäriksi otimme tietenkin raakakakut! Raakakakkujahan ei ollenkaan kypsennetä uunissa. Ja ei - raakakakuilla ei tarkoiteta juustokakkua tms. hyytelökakkuja. Jutun juju on siinä, että kypsentämisen lisäksi raakakakuissa pyritään käyttämään mahdollisimman terveellisiä ainesosia: sokeri vaihtuu esimerkiksi luomuhunajaan, viljatuotteet pähkinöihin ja perinteinen suklaa tietenkin raakakaakaojauheeseen. Että vähän enemmän pitää hifistellä voidakseen sanoa tehneensä raakakakkua! ;)
Tässä vähän fotoa siskosten lounashetkestä ja tietty itse Puresta.
![]() | |
Arin sipsit oli tosi hyviä, selvästi itse tehtyjä. Vai oliko ne Jarin? |
![]() |
Ens kerralla määä otan...Berry smoothien! |
Kakut olivat ihania. Nykyään jälkiruoat ovat aivan liian usein kuormitettu sokerilla niin, ettei siinä oikeastaan mikään muu maistu! No nyt ei mennyt sinne päinkään: siskon raakasuklaakakussa maistuivat luonnollisesti raakasuklaa (joka ei ole niin makeaa kuin tavallinen suklaa) sekä kookos, jota oltiin ilmeisesti laitettu kakkupohjaan. Mullakin maistui omassa mustikkakakussa kookos, tietysti mustikka ja vähän sitruuna. Mulla loppuu ihan just kesäduuni, joten saattaa olla että tästä inspiroituneena jonkinlainen raakakakkunen tulee tehtyä... ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti