lauantai 3. elokuuta 2013

Raikas nuudeli-kaalisalaatti

Lisää kaalipöperöä, tällä kertaa hieman aasialaisella twistillä. Tämä salaatti on yhdestä keittokirjasta, jonka rakas äitini osti mulle joskus vuonna töttöröö, mutta monen muuton ja osoitteenvaihdon jälkeen keittokirja on kadonnut mun käteni ulottumattomiin. 

Onneksi pääkopasta löytyy (vielä) sen verran kapasiteettia, että nippanappa muistin tämän salaatin ohjeen. Nuudeli tekee salaatista mukavan ruokaisan, mutta halusin paistaa siihen vielä kanaa kaveriksi. Täytyyhän tyttöjenkin protskua saada. ;)



Raikas nuudeli-kaalisalaatti

300g varhaiskaalia
1 sipuli
1 vihreä paprika
1-2 porkkanaa
lasinuudeleita
go greenin salaattimix-sekoitusta oman maun mukaan

salaatinkastike:

2rkl soijaa
1rkl sweet chili-kastiketta
1rkl seesamiöljyä
1rkl siirappia

Pese ja vihannekset ja kuori porkkana(t). Suikaloi kaali ohueksi. Itse suikaloin kaalin kivuttoman nopeasti suikaloimalla sen juustohöylän avulla suoraan kulhoon. Samalla tavoin tein paprikan kanssa, jonka ensin halkaisin kahtia ja poistin siemenkodan. Suikaloi myös sipulit ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Porkkanoista tuli kauniin ohuita ja pitkiä siivuja kuorimaveitsen avulla.

Liota lasinuudeleita ennen keittämistä noin 10min kylmässä vedessä. Lasinuudelit voi myös korvata terveellisemmillä täysjyvänuudeleilla, joita ei tarvitse liottaa. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää nuudelit ja keitä noin 3min. Huuhtele nuudelit kauttaaltaan kylmällä vedellä ennen kuin sekoitat ne muun salaatin joukkoon.

Sekoita pienessä kulhossa salaatinkastikkeen kaikki ainesosat. Yhdistä keskenään salaatti, nuudelit, selaattimix sekä kastike ja sekoita tasaiseksi. 

Tarjoa esimerkiksi paistetun kanan tai kalan kanssa tai syö sellaisenaan.


Ei ole tämä kikka NiksiPirkasta, vaan ihan omalta äidiltä ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti