lauantai 20. heinäkuuta 2013

Syö mun (minttu)suklaata

Meillä ei ole töissä perjantaipulloa - meillä on perjantaipulla!

Jokainen tuo vuoroviikoin jotain kakkua, torttua, pullaa...tai mitä lie herkkua tuokaan, ja ennen kuin kaikki kirmaavat kotiin viikonloppua varten pidetään sellainen yhteinen kaffepaussi osaston kesken. 

Mulla oli (jo) juhannusviikolla vuoro tuoda hyvyyksiä töihin, joten pienen valikoinnin jälkeen päätin pyöräyttää edellisenä iltana After Eight-juustokakun. Joojoo, tiedän että oli keskikesän juhla lähellä ja olis pitäny vääntää joku mansikkatorttu, mutta silloin ei vain ollut fiilistä. Sitä paitsi Crazy Bakerin blogista löysin tosi hyvän ohjeen, josta muokkasin hieman omanlaiseni :)

Ohjeiden yksinkertaisuudesta huolimatta (sekoita sitä, vatkaa tätä, yhdistä kaikki) kakku on aika suuritöinen, joten varaudu hyvillä hermoilla...ja tarpeeksi monella eri kulholla.




Tässä ohje:

Pohja:
350g Minttu-Dominoita
70g sulatettua voita

Täyte:
2prk maustamatonta tuorejuustoa
2prk suklaavanukasta
1 paketti After Eight- suklaata
8kpl liivatelehtiä
1/2dl kiehuvaa vettä
3dl kermaa
3tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
3kpl liivatelehtiä
3dl maitoa
1dl tummaa kaakaojauhetta
3/4dl sokeria    
1/2tl vaniljasokeria


Murskaa Domino-keksit tehosekoittimessa tai kättä pidemmällä muovipussin sisällä. Sekoita kulhossa keksinmurut ja sula rasva. Sekoita hyvin ja painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø24cm).

Laita liivatteet runsaaseen veteen reiluksi 10min ajaksi. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, vanukkaat ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata After Eight-suklaapalat vesihauteessa, ja lisää ne tuorejuustoseokseen ja vatkaa koneella tasaiseksi. 

Ota liivatteet vedestä ja purista niistä liika vesi pois. Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja sekoita liivatteet sekaan. Vähän jäähdyttyään kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan samalla sekoittaen muun täytteen sekaan. Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3h ennen kuorrutuksen tekemistä.

Aloita kuorrutteen valmitus laittamalla taas liivatteet veteen. Kuumenna maitoa teflonkattilassa koko ajan sekoittaen, ja lisää kaakaojauhe sekä sokeri. Kun seos kiehahtaa, lisää liivatteet ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi, ja kaada vastan sen jälkeen juustokakun päälle. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään (minimiaika hyytyä hyytyä noin: 3h + 5h= 8h - en tosin pane päätäni pantiksi).

Ennen reunojen irroittamista vuoasta, pyöräytä terävää veistä pitkin kakun reunoja ja vasta sitten irroita reuna kakusta varovasti. 

Töissä oli myös mansikoita tarjolla, sopivat mukavasti kakun kylkeen :)


Muutama After Eight siinä...
 
Koristelut Dr. Oetkerin suklaalehdillä.

Ei makeaa mahan täydeltä... mut parempi silti liikaa kuin liian vähän! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti