2)Noin heinäkuun puoleenväliin asti saa vielä kaalia etuliitteellä "varhais". Varhaiskaali on ihanan makeaa ja vaaleanvihreää. Ja siitä saa jauhelihan kanssa hyvin tehtyä...
Varhaiskaali-jauhelihawokkia (3-4 annosta)
800g varhaiskaalia
400g jauhelihaa (vähärasvaista)
1 sipuli
1 paprika
2-3 valkosipulinkynttä
1/2rkl rypsiöljyä
1/2tl savustettua paprikajauhetta
1rkl vehnäjauhoja
2rkl soijakastiketta
2rkl makeaa chilikastiketta
Pese kaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi, samoin paprika ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Paista jauhelihaa isossa paistinpannussa ilman rasvaa, lisää paprikamauste sekä vehnäjauhot ja kääntele ne huolellisesti jauhelihan sekaan. Lisää pannulle sipulit sekä öljy ja kuullota hetki.
Lisää sekaan varhaiskaali, paprika sekä vehnäjauhot ja kääntele koko ajan muutaman minuutin verran. Sekoita lopuksi sekaan soija- ja chilikastike ja anna kiehahtaa vielä nopeasti.
Valmis! Syö.
![]() |
La Chinatan paprikajauhetta voi tilata täältä. |
Tällä kertaa osasin pitää maustesormeni kurissa, enkä laittanut mitään maustetta liikaa. Tuota La Chinatan paprikajauhetta saa myös makeana, mutta se vasta on matkalla meikäläisen keittiöön. Savustettu ja tulinen paprikan maku antoi tosi hyvän säväyksen makean chilikastikkeen ja soijan kylkeen.
Kaalia todellakin kuuluu laittaa kaksinkertainen määrä jauhelihaan verrattuna. Leikkuulaudalla määrä näyttää hirveän isolta, mutta pannussa paistaessa kaali vetäytyy ja "katoaa" pannulle. Suosittelen siis pitäytymään alkuperäisessä määrässä.
Hei hou, tänne loppuun vielä kuvat itse wokki-sörsselistä! :)
![]() |
Kohta on kaalia yli laidan! |
![]() |
Ei taaskaan mikään nätein ruoka-annos, mutta kukkii se perunakin. |
P.S. Seuraavalla kerralla laitan tähän satsiin sekaan myös kurkkua ja kukkakaalia.
Millä perusteella ohjeessa on vehnäjauhoja? Mihin niitä tarvitaan?
VastaaPoistaOho! Jäänyt se kokonaan pois ohjeista! Eli siis jauhelijan ruskistamisen jälkeen lisätään vehnäjauhoja, jonka tarkoituksena on suurustaa koko p*ska. Kaali kuitenkin mehustuu aika paljonkin ja sitten lisätään vielä lopuksi tota soijaa ja chilikastiketta. Niin tosta wokista ei siis tule liian vetistä :)
VastaaPoista