Päädyin taas suurta suosiota nauttivan Kinuskikissan sivuille ja löysin hyvän tonnikalapiiraan reseptin, joka kylläkin sai keittiössäni uudenlaisia muunnelmia. Yksi syy muunnelmiin oli siis se, että taas unohdin yhden tärkeän ainesosan kaupan hyllylle :D Mutta näillä mennään. Joko rakastan omaa ruokaani, vaikka se olisikin hirveetä p*skaa... tai sitten piiraastani tuli oikeesti hyvää.
Kevyt tonnikalapiirakka
Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kauraleseitä
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4dl vettä
loraus rypsiöljyä
Täyte:
1 paprika
1 sipuli
2rkl rypsiöljyä
1prk tonnikalaa vedessä
nippu persiljaa
200g Valio Viola kevyt yrtti-pippuri- tuorejuustoa
2dl maitoa (niin, kermaahan siihen piti laittaa, mutta unohtui ostaa...)
2 munaa
2tl yrttimaustetta
mustapippuria
Valmista pohja. Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Lisää lopuksi öljy (ja jauhoja, jos on tarvis). Vaivaa taikinasta tasainen pallo, ja levitä voidellulle piirakkavuoalle (Ø 25cm). Painele pohjaan haarukalla reikiä. Voit halutessasi esipaistaa piirakkapohjaa 200°C uunin alatasolla n. 10min.
Kuutioi sipuli ja viipaloi paprika. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikan suikaleet ja kypsennä ne pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa sipuli, ja kuullota seosta vielä hetki. Kumoa vihannekset kulhoon jäähtymään.
Silppua persilja ja valuta tonnikalasta vesi. Sekoita kaikki piirakan täytteen ainekset keskenään kulhossa, ja kaada täyte vuokaan.
Paista piirasta 200°C noin 35min. Suojaa piiras foliolla loppuvaiheessa, jos sen pintaa meinaa ikävästi palaa.
Piiras on parhaimmillaan saatuaan vetäytyä ainakin pari tuntia. Tarjoa salaatin kanssa.
Eikä muuten haittaa yhtään, että kerman sijaan laitoin piirakkaan maitoa. :)
Täältä löytyy ohje alkuperäiseen reseptiin ja inspiraationi lähteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti