maanantai 29. huhtikuuta 2013

Dining in N.Y.C.

Taas tulee ruokakuvia reissun päältä - tällä kertaa lätäkön takaa New Yorkista! Reissuun pääsin isäni sekä siskoni kanssa.

Viisi päivää Nykissä meni äkkiä, liiankin äkkiä. Aikaa ja rahaa paloi reissun aikana paljon, mutta vähiten ehkä ruokailuun. Sen verran kaupungissa riitti muuta nähtävää (ja totta kai ostettavaa), että tällaiseen ihmisen perustarpeeseen eli ruokaan tuli satsattua hiukan vähemmän. Syinä olivat ajankäyttö sekä erityisesti tippaamisen vältteleminen: Lounasaikaan tapasimme käydä syömässä nopeasti paikoissa, joissa ei tarvinnut tipata ollenkaan. Illemmalla sitten rauhotuimme päivän kohelluksista kunnon illallisen ääressä.





Hotellimme sijainnin lisäksi aamiainen oli toinen tärkeä kriteeri. Oli paljon helpompaa, kun saattoi syödä aamiaisen hotellilla ja lähteä sen jälkeen kaupungille seikkailemaan. Meidän hotellimme aamiainen oli aika köyhänpuoleinen, mutta onneksi siellä oli sentään mahdollista tehdä itse vohveleita! Ja päälle tietysti vaahterasiirappia. :)




Yllä olevan kuvan logo lienee kaikille tuttu, sehän on siis Starbucksin. Tämän ketjukahvilan palveluita tuli käytettyä paljon, sillä sieltä löytyi kaikki tarvittava: WiFi, lounasruokaa sekä hyvää kahvia! Kuvassa on soijamaitoon tehty mokkainen frappuccino ja päällä tietysti kermavaahtoa...namnamnaaamm!





Matkamme aikana kävimme muun muassa korismatsissa! NBA:n playoffsit ovat meneillään, ja me menimme katsomaan Brooklyn Netsejä, jotka kohtasivat kotikentällään Chicago Bullsit. Toisin kuin Suomessa, nyt sai ottaa oluensa myös katsomoon! Mikäs sen mukavempaa kuin seurata matsia ja siemailla Bud Light:a?


Hieman ylivalottunut kuva meikäläisen hodarista. "Brooklyn Dog" näytti aika erilaiselta kuin ne kuumat koirat, joihin on kotopuolessa tottunut. Sämpylän ja alta pilkistävän nakin päältä löytyi täytteinä mm. sipulia, sinihomejuustoa ja korianteria. Todella mausteista tavaraa!

Vaikka koko matkan ajan söimmekin lähinnä tyypillistä amerikkalaista ruokaa, oli pakko myös saada vähän muitakin makunautintoja. Päräytimme siis yhtenä päivänä Little Italyyn, ja kävimme siellä syömässä ravintolassa, jonka nimi taisi olla Caffe Napoli... 




Pääruokanani ollut pinaattinen pasta-annokseni oli sen verran mielenkiintoisen näköinen (vaikkakin hyvänmakuinen), etten siitä viitsi teille kuvaa näyttää. Tässä siis kuva vain alkupalasta, joka jätti suuhun mukavan valkosipulin maun, mmm!




...Ja Little Italystä ei poistuttu ennen kuin oltiin siskon kanssa saatu jälkkärit! Tämä herkullinen tiramisu löytyi Caffe Romasta. Isukki ensin ilmoitti, ettei tarvitse espressonsa kanssa mitään, mutta mielipide vaihtui aika haipakkaan ;)



Lisää mielenkiintoisia yhdistelmiä...tällä kertaa nestemäisiä! Kävimme Soilan kanssa kaksin Dallas BBQ- ravintolassa, ja tässä kuva Bulldog- alkudrinkeistämme! 


Mun drinksussani oli tuollaisen jäähileen seassa vadelmasiirappia, limeä, tequilaa ja Coronaa! Eipä ole koskaan tullut mieleenkään yhdistää nätä kahta alkoholijuomaa keskenään, mutta tämäkin toimi hyvin. Tequilaa taisi muuten drinksussa olla enemmäin kuin Suomen lakisääteiset 4cl...Fiiuh! :D




Run Forrest, run! Yllä siskon drinkki Bubba Gump Shrimp Co- ravintolassa (käsidesikin siellä kivasti päässyt kuvaan)...



...Ja tässä meikäläisen mojito :)


Alkupaloja Bubba Gumpissa. Jos se on friteerattua, se on hyvää...?


Bubba Gump oli muuten tosi kiva paikka! Palvelu oli todella nopeaa sekä hyvää (annettiin hyvä, n. 18% tippi), ja ruoka oli mainiota (vaikkakin rasvaista)


Isukin tilaama Jambalaya, joka oli yllättävän tulista!






Tässä kuva meikäläisen merellisestä annoksesta! Hyvin kuvaavasti sen nimi oli Bubba´s after the storm "bucket of boat trash". :P Siihen siis sisältyi ranskiksia (ylläripylläri), friteerattua kalaa (varmaankin seitiä) jättikatkarapuja...sekä nam nam hummeria! Menussa Bubba´s after the stormin kuvailun jälkeen löytyi pieni Nutrion Facts- osio: 1250 cals! Kunpa kyseessä eivät olisi kilokalorit, mutta niitä menussa taidettiin tarkoittaa...Shit.

Viimeisenä iltana kävimme syömässä Time Squaren kupeessa sijaitsevassa Brooklyn Dinerissa. Illan viimeisen aterian olisi pitänyt toimia kirsikkana kakun päällä, mutta mulle iskikin isukin ja Soilan annoksista pieni ruokakateus.



Yllä näkyy annokseni eli Shelly´s baked mac & cheese - fresh tagliolini pasta, parmesan and honey-glazed ham. Kuulostaa muuten helvetin paljon paremmalta kuin miltä näyttää! Eihän maussa mitään vikaa ollut, mutta odotukset vain olivat korkeammalla :) 




Soila ja isukki siis tilasivat molemmat itselleen burgerit. Ja vautsi, minkä näköiset! Ei mitään perus Hesemättöä! Meikäläisen pastalätty kalpeni aika kiitettävästi tuon annoksen rinnalla.

Tagliolinit huuhdeltiin alas Brooklyn Lagerilla.


Mutta hei, vaikka vikan illan annos ei osunutkaan ihan nappiin, söin ja join koko matkan ajan erittäin hyvin ja tuhdisti! Koko päivän kävelemisen jälkeen jokin kevyt selleripirtelö olisi tuntunut tosi absurdilta ajatukselta. Pitäähän sitä syödä hyvin, että jaksaa. Ja me söimme! :)



Classic New York Cheesecake @ Brooklyn Diner <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti