maanantai 8. huhtikuuta 2013

New York Cheesecake

Tässäpä siis lupaamani resepti juustokakkujen kuninkaasta! Paras ohje löytyi Terhin blogista, mutta omia muunnelmia oli pakko hieman tehdä...

Juustokakun kanssa tarjosin vadelmamelbaa.



New York Cheesecake:


Pohja:

3/4 pakettia Digestive-keksejä
150g sulatettua voita

Täyte:

3 pakettia maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 pieni purkki ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
(loraus sitruunamehua)


Murskaa Digestive-keksit tasaiseksi ja sekoita joukkoon sula rasva. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.

Laita uuni kuumenemaan 165-asteeseen. Vaahdota sähkövatkaimella (tai muussa vastaavassa monitoimikoneessa) tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kananmunat yksitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Lopuksi lisää loput ainesosat, ja kaada seos kakkupohjan päälle. 

Paista kakkua uunissa keskitasolla reilu tunti (itse pidin noin 70min). Lopussa laitoin folion kakun päälle, ettei väriä tule kuitenkaan liikaa. 

Kuten Terhikin blogissaan mainitsi, kakku on parasta saatuaan vähän tekeytyä jääkaapissa. Mä tein kakun aamupäivällä valmiiksi odottamaan iltapäiväkahveja.

Vadelmamelba juustokakulle:

300 g vadelmia
tomusokeria maun mukaan
(loraus sitruunamehua)

Sekoita ainekset yhteen, ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Purista vadelmaseos siivilän läpi, jotta siemenet suodattuvat melbasta pois. Ennen tarjoilua anna jäähtyä jääkaapissa. 

"Vähän" kyllä harmittaa noiden reunojen irtoaminen...

...Mutta mä en ookaan masterchef, ja maku se ratkaisee! :)


2 kommenttia:

  1. Ulkonäöstä viis, tää oli niin hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei kaikki terveellinen vois maistua yhtä hyvältä? :)

      Poista