Tästä syystä siis sain päähäni hifistellä teen kanssa ja kaivoin kaappini kätköistä Berliinistä ostamaani jasminteetä. Jos olet lähiaikoina matkustamassa Berliiniin, ja arvostat hyvää teetä, suosittelen lämpimästi käymään Chen che- teehuoneella.
Jasminkukka kurkkaa :) |
Niin, ja täytyihän sitä teen kanssa olla jotain tarjottavaakin. Mulle oli jäänyt jääkaappiin pyörimään lime curdin jämät, joten tämä löytämäni Lemon curd- pikkuleipäohje toimi täydellisenä keinona laittaa loput purtilosta hyötykäyttöön! Itse käytin siis sitruunan sijasta limeä, että sanotaan näitä nyt vaikka Sallan pirtsakoiksi pikkuleiviksi :D
Tässä siis ohje (noin 30 keksiä)
200 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl lime curdia
2 rkl perunajauhoja
(kookoshiutaleita koristeeksi)
Parasta lime curdia evör. |
Vatkaa voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmuna sekä raastettu sitruunankuori ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään toisessa kulhossa, ja lisää seos voi-sokerivaahdon sekaan. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin kylmenemään. Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen.
Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja pyörittele osista neljä samankokoista ja -pituista tankoa. painele tankojen keskelle syvennykset lime curdia varten.
Sekoita lime curd ja perunajauhot keskenään, ja levitä tahna taikinatankojen syvennykseen. Koritele kookoshiutaleilla.
Paista uunin keskitasolla noin 10-12 min. Heti paistamisen jälkeen leikkaa veitsellä tangoista vinottain noin 2cm levyisiä pikkuleipiä.
Sitten vaan keksit kylmiksi ja teevesi kuumaksi! ;)
Jasminteetä valmistetaan Kiinan maakunnassa Fujianissa. |
Pohjois-Kiinassa jasmintee on tavanomainen teelaji toivotettaessa vieraita tervetulleiksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti