torstai 10. huhtikuuta 2014

Lampaanlihapullia ja tulista limejogurttia

Hei hallelujah, mitä makuja!

Otin taas pitkästä aikaa Jez Felwickin kirjan hyppysiini, kun teki mieli lihapullia. On se vaan niin loistava kirja! Sieltä löysin reseptin näille lampaanlihapullille ja niiden kanssa sopivan tulisen limejogurtin kastikkeeksi.

Suoraan Felwickiä siteeraten: "Suolainen feta, maukas lammas ja tuore minttu ovat klassinen makuyhdistelmä, joka toimii yhtä hyvin täytetyssä lammaspadassa kuin näissä lammaspullissakin." 


Tässä ohje lampaanlihapullille:

2rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
80g fetajuustoa
500g jauhettua lampaan lapaa
100g korppujauhoja
1/2 ruukkua tuoretta minttua
1tl yrittisekoitusta
1/2tl suolaa
1/2dl kuohukermaa
1 limen mehu ja raastettu kuori

Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen ja levitä leivinpaperi pellille. 

Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kumoa ne kulhoon, pirskottele päälle öljy ja pehmennä sipulisilppu käyttämällä niitä muutaman minuutin ajan mikrossa. 

Valmistele taikinan muut ainekset: murustele fetajuusto, huuhtele mintunlehdet juoksevan veden alla ja huuhtele ne sekä raasta limenkuori. 

Riko kulhoon sipulien joukkoon kananmuna, murusteltu feta, lampaanliha, korppujauhot, tuoreet ja kuivatut yrtit, suola, kerma, limemehu ja raastettu kuori. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. 

Pyörittele taikinasta noin 16 palloa ja paista uunin keskiosassa noin 18-20min. Pullien tulisi alkaa ruskistua päältä. 


Seuraavaksi sitten se limejogurtti. Sen tein jo ennen lihapullia ja laitoin jääkaappiin maustumaan, jotta se ehtisi maustua mahdollisimman hyvin :) Tässä ohje: 


2,5dl kreikkalaistyyppistä jogurttia
2rkl silputtua tuoretta korianteria
1/2 limen mehu ja raastettu kuori
1tl tabascoa
1rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tee makutesti. Voit halutessasi laittaa jogurttikastikkeen sekaan loput limestä ja lisätä tabascoa tarvittaessa. Mulle kyllä tuo yksikin teelusikka riitti :P

Jos siinä on korianteria... se on ihanaa!
Tässä tämänkertainen ruokaelämys. Todella mausteista, helppoa ja hyvää. Kyllä se Jez osaa! :)
Kuten huomaatte, tein lammaspullien kanssa lohkoperunoita lisukkeeksi. ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti