Huhhuhuijaa, pääsiäisen pyhät alkavat olla
takana päin. Itse olen suorittanut suht rankkaa rentoutumista, johon tosin on
kuulunut reippaat pyörä- ja kävelylenkit ja tietty kokkailua. Mutta nukkunut
oon kyllä niin pitkään kuin unta on riittänyt... ja tällä tytöllä sitä riittää!
Pääsiäisen
perinneruoissa ei ole mitään vikaa: lammas on hyvää ja mämmikin on mielestäni
jopa hyvänmakuista (runsaan vaniljakastikkeen kanssa). Pashasta en kyllä oikein
perusta. MIKSI siinä on rusinoita? Muuten se on musta oikein ihanaa
sitruunaista rahkahöttöä, mutta ne rusinat... Ei, kiitos.
Koska siis en ole kovin
perinteitä kunnioittava ruoanlaittaja, en leiponut pashaa enkä syönyt itse
asiassa mämmiäkään. Löysin tämän ihanan kookos-lime mutakakun ohjeen Wicked Sweet Kitchen-
blogista, ja päätin että tästä tulee mun pääsiäiskakku! Hyvin raikas,
keväinen, helppo tehdä ja on parhaimmillaan parin päivän ikäisenä.
Toisena makutuomarina
toiminut V katsoi edellisenä iltana paistamaani kakkua ensin hieman kulmakarvat
koholla:
"Siis
syötkö sä sen noin? Eikö siihen kakun päälle tule jokin kuorrute?"
Nope, ei tule. Kuten
alkuperäisessäkin lähteessä luki, kakun kanssa voi tarjota löysäksi
vaahdotettua kermavaahtoa, mutta se toimii sellaisenaankin. Kuivakasta
ulkomuodostaan huolimatta kakku on nimittäin hyvin mehevä,
"mutakakkumainen". Myös V oli tätä mieltä ensimmäisen suupalan jälkeen. ;)
Käytin tämän mutakakun leivonnassa piirakkavuokaani, joka oli hieman isompi kuin Wicked Sweet Kitchen- blogistin (20cm) vuoka. Niinpä tein omaani varten 1,5-kertaisen taikinan, joka oli just passeli!
Kookos-lime mutakakku:
n. 225g voita
2tl hienoksi raastettua limen kuorta
5rkl limemehua
3 3/4dl sokeria
3 kananmunaa
1,5tl vaniljasokeria
2 1/4dl vehnäjauhoja
kookoshiutaleita (vuokaan ja koristeluun)
Lämmitä uuni 150-asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla tai rypsiöljyllä ja ripottele kookoshiutaleita vuoan pohjalle ja reunoille. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä. Pese lime huolellisesti ja raasta kuoresta vain ulointa, vihreää osaa, hienoksi.
Vatkaa sokeri ja kananmunat kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeri, limen raastettua kuorta ja lopuksi purista sekaan tarvittava määrä limemehua. Lisää lopuksi jäähtynyt voi ohuena nauhana sekä vehnäjauhot parissa erässä. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskitasolla noin 35-45min (itsellä riitti suurinpiirtein tuo 35min). Kakun kuuluu saada pinnalta ja reunoista hieman väriä.
Ota pois uunista, anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä kakku sitten jääkaappiin. Anna kakun tekeytyä siellä loppuun mielellään yön yli.
Koristele kakku kookoshiutaleilla ja hienoksi raastetulla limen kuorella. Tarjoa halutessasi kevyeksi vatkatun kermavaahdon kanssa.
Nam näyttää hyvältä, rupesi taas tekemään mieli tätä herkkua. Kiva kuulla että sinäkin pidit kakusta! :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista