maanantai 14. huhtikuuta 2014

Easy as... gluten-free Mediterranean pie

Kun viimeksi pyörittelin sellaisia kreikkalaistyyppisiä lampaanlihapullia, niin tämä gluteeniton välimeren piiras lienee luonnollinen jatkumo edelliselle postaukselle. 


Joskus pari vuotta sitten sain kavereiltani lahjaksi Hellapoliisin herkullisen korttipelin. Täytyy kyllä myöntää, että peliä en ole kauheasti pelannut, mutta yhtenä päivänä pläräsin peliin kuuluvia kortteja: löysin muutaman todella hyvän reseptin, jotka otin esille laittamalla ne jääkaapin oveen. Ensimmäisenä niistä resepteistä oli kokeilussa tämä piiras.

Hellapoliisin reseptistä poiketen tämä piiras on gluteeniton, että hoi vaan kaikki keliaakikot siellä! ;)

Tässä ohje:

POHJA:

150g voita tai margariinia
1/2tl suolaa
n. 4dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai tai Pirkka)
1/2dl kylmää vettä

TÄYTE:

100g fetajuustoa
1/2dl kalamata-oliiveja
2dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
puolikas paprika
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
2dl kuohukermaa
2dl juustoraastetta
(muutama tippa tabascoa)

Oliivit on kaikkein helpointa vain repiä kahtia sormin. Suotta sitä veitsellä leikkimään.

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valmista pohja. Nypi rasva, suola ja gluteenittomat jauhot käsin tasaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi ja vaivaa tasaiseksi. 

Painele taikina voidellulle piirakkavuoalle ja pistele siihen haarukalla reikiä. Voit esipaistaa piirakkapohjaa uunissa halutessasi noin 10min. 

Murustele fetajuusto, halkaise oliivit ja silpu aurinkokuivatut tomaatit, elleivät ne ole jo valmiiksi pieninä paloina. Huuhtele juoksevan veden alla paprika sekä basilika. Viipaloi paprikasta puolet ohuiksi viipaleiksi. Irrota basilikan lehdet varrestaan ja silppua hienoksi. 

Ota esipaistettu piirakka pois uunista 10min jälkeen ja anna sen jäähtyä hieman. Tee tällä välin muna-kermaseos: sekoita keskenään kananmunat, kerma ja juustoraaste. Voit halutessasi lisätä tabascoa, mutta ei kannata puolta teelusikallista enempää laittaa. 

Lisää piirakkapohjan päälle ensin murusteltu feta, sitten oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja basilika. Lisää lopuksi muna-kermaseos tasaisesti muun täytteen päälle. 

Paista piirasta vielä noin 30min uunissa keskitasolla. Jos piiras meinaa kärähtää, peitä se hyvissä ajoin foliolla. 

Happy pie :)


Piiras on mielestäni parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun se on hieman vetäytynyt. Tämä on kasvispiiraaksi aika tuhti, varsinkin kun käytin ruokakerman sijaan kuohukermaa. Namnam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti