perjantai 21. helmikuuta 2014

Tomaattinen jauhelihakeitto

Nyt voin ihan rehellisesti myöntää, että väänsin tämän tomaattisen jauhelihakeiton eilen pelkästää kotoa löytyvistä ainesosista. Ja se oli ihanaa! Olin ollut myöhään pänttäämässä tenttiin, jonka englanninkielisestä materiaalista lähes joka kolmas lause oli hepreaa. Tätä tyttöä väsytti siis aika lailla. Oli saatava jotain helppoa ja nopeaa. 

Kun on nälkä ja pieni väsymys päällänsä, niin kyllä vaan se jauhelihakeittokin maistuu autuaalta! 


Tässä keitossa avainasemassa ovat tomaattipyree, kuivattu basilika ja savupaprika. Jos ei savupaprikaa löydy maustehyllystä, niin ei sillä niin väliä. Eikä kai silläkään niin väliä, jos jääkaapissa ei ole noita punaisia linssejä. 

Tässä ohje:

400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3rkl tomaattipyrettä
1l vettä
1-2 lihaliemikuutiota
2dl pätkittyä pastaa
1 1/2 tl paprikamaustetta
1/2 tl savupaprikamaustetta
1rkl basilikaa
hyppysellinen chiliä 
                        pippuria
                        sokeria
1prk Go green- punaisia linssejä
2 kourallista kirsikkatomaatteja pilkottuina

Paista jauheliha kattilassa. Lisää tämän jälkeen silputut sipulit sekä murskattu valkosipuli ja kypsennä muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen.  

Lisää tomaattipyre, lihaliemikuutiot ja vesi. Lisää pasta, kun keitos kiehuu. Keitä muutaman minuutin ajan. 

Lisää noin 5min ennen pastan kypsymistä mausteet. Huuhtele linssit ja lisää nekin keiton sekaan sekä kirsikkatomaatit. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes pasta on kypsää. 

Voilá! Ei siinä sitten kai enempää nokka tuhissut. Ja hyvää oli! 



Perinteinen jauhelihakeitto ei ole mikään henkilökohtainen suosikkini, mutta tämä vähän mausteisempi versio toimii oikein hyvin! Kiireisen ja vähän väsyneen talvipäivän pelastus. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti