Jälkkärin kanssa oli tietty vielä oma jälkiruokaviininsä...Tietysti italialaista! |
Mähän olin antanut V:lle vapauden valita sekä pää- että jälkiruoat (annetuista vaihtoehdoista). Onneksi hän ei valinnut suklaista jälkkäriä, sillä se olisi voinut olla molemmille liikaa. Olo nimittäin oli pääruoan jälkeen kuin täytetyllä eläimellä. Tämä pannacotta sopi molemmille siis oikein hyvin.
Tästä ohjeesta saatiin kaksi reilun kokoista jälkkäriannosta molemmille, ja lisäksi vielä neljään shottilasiin miniannokset. Kaksi shottia päällystin elmukelmulla ja laitoin pakastimeen, toiset kaksi menivät jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. :)
Mango pannacotta:
2 liivatelehteä
reilu 1,5dl kuohukermaa
160g Valion mango-tuorejuustoa
0,4dl sokeria
puolikas vaniljatanko
1,5rkl limemehua
noin 1dl mangososetta
Pinnalle:
kourallinen suolaamattomia pistaasipähkinöitä
2rkl voita
1rkl hunajaa
Melkein valmiit mango pannacottat matkalla jääkaappiin. |
Jos jokin viimeisteli jälkkärin, niin tämä! Sopii varmasti myös muiden hedelmäisten jälkiruokien kanssa. |
Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan noin 10 minuutiksi. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja rapsuttele puolet siemenistä tuorejuustoseoksen joukoon ja sekoita tasaiseksi.
Mangososeena voi toimia ihan se lapsille tarkoitettu Piltti. Itse kuitenkin ostin mangonpaloja tölkissä. Siivilöin mangonpalat sokeriliemestä ja soseutin korkeassa astiassa soseeksi. Mutta molempi parempi.
Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Ota liivatelehdet pois vedestä ja purista niistä ylimääräinen kosteus pois. Lisää liivatteet kiehuvaan limemehuun ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lisää tämän jälkeen "liivatemehu" tasaisesti ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin.
Lusikoi mangososetta jälkkärikuppien tai -lasien pohjalle noin pari senttiä. Lisää sen jälkeen päälle tuorejuustoseos, ja nosta annokset jääkaappiin. Anna jähmettyä 2-4 tuntia.
Juuri ennen tarjoilua valmista pistaasipähkinäseos. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää hunaja sekä pähkinät. Paista noin 2-3min koko ajan puulastalla sekoittaen. Hunajan ja voin yhdistelmästä tulee aivan kuin kinuskia (nam)! Tämän jälkeen nostele seos pannacotta-annosten päälle ja nauti.
![]() |
Lusikka lähestyy määränpäätään.... |
Noin! Tässä oli tämän synttäri-illallisen toinen postaus! Jälkkäri oli molempien mielestä onnistunut. Perinteinen pannacotta tämä ei ihan ollut, tuskin lähellekään - mutta ei se haittaa! Kerroksellisuus oli tämän jälkiruoan juju: tekstuuria pähkinöistä, sitten makea ja kermainen tuorejuustoseos ja sen jälkeen raikasta mangososetta. Sanoisin, että sokeria ei edes tarvita niin paljon kuin ohjeessa lukee. Jos siis pelkäät yhdistelmän olevan mielestäsi liian makea, voi sokeria laittaa hieman vähemmän. Makeaa tää silti on! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti