Kokkailin V:n kanssa eilen tosi hyvää ruokaa. Koska synttärisankari V pitää italialaisesta, päätin toteuttaa illallisen kyseisellä teemalla. Tuskin tämä ihan autenttista italialiasta on, mutta ainakin sinne päin! Esittelen tässä postauksessa alku- ja pääruoan... jälkkäri odottakoon seuraavaan kertaan. ;)
Antipasti eli alkupalat sisälsi yrttioliiveja sekä marinoitua mozzarellaa ja munakoisoa. Näihin kaikkiin kolmeen reseptit löytyivät maku.fi:stä. No okei, en mä näitä eilen väsäillyt, sillä kaikki kolme vaativat marinoitumista seuraavaan päivään. Vähän piti siis väsäillä ennakkoon.
Sitten Secondo piatto: pääruoaksi oli Eeva Kolun blogista bongattu resepti eli paahdettua paprikapestoa ja lisänä paistettuja broilerfileitä.
Mutta aloitetaan alkupaloista:
Yrttioliivit
2dl vihreitä oliiveja
Marinadi:
0,5dl oliiviöljyä
2rkl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1tl sokeria
2rkl tuoretta minttua silputtuna
Näin helppoa se on: sekoita kulhossa keskenään marinadin ainekset, ja kääntele oliivit sekaan. Anna oliivien maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vinkki: Käyttämättä jääneet mintunlehdet voi seuraavana päivänä silputa vesikannuun sitruunanviipaleiden kanssa. Ei mee hukkaan kato.
Vinkki: Käyttämättä jääneet mintunlehdet voi seuraavana päivänä silputa vesikannuun sitruunanviipaleiden kanssa. Ei mee hukkaan kato.
Tuore minttu toimii oliivien kanssa uskomattoman hyvin. |
Marinoidut mozzarellapallerot
200g mozzarellapalloja
Marinadi:
0,5dl oliiviöljyä
0,5dl kuivaa valkoviiniä
puolikas chili viipaloituna
reilu 0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
3rkl tuoretta basilikaa silputtuna
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kumoa valutetut mozzarellapallot marinadin sekaan. Anna oliivien tavoin tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Marinoidut munakoisot
yksi pieni munakoiso
suolaa
Marinadi:
1dl rypsiöljyä
0,5dl sitruunamehua
2tl fariinisokeria
puolikas chili viipaloituna
0,5tl mustapippuria
Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levita viipaleet keittiöliinan päälle, ja ripottele niiden päälle suolaa. Itketä munakoison viipaleita noin puoli tuntia. Laita tällä välin uuni kuumenemään 250-asteeseen.
Kuivaa munakoison viipaleet keittiöliinaan ja lado ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa n. 10min molemmin puolin. Viipaleet saavat kuivahtaa.
Mittaa marinadin ainesosat kulhoon ja sekoita. Nostele munakoison viipaleet kannelliseen purkkiin, niin että niiden alle, väliin ja päälle riittää marinadia. Anna viipaleiden marinoitua seuraavaan päivään.
Paahdettu paprikapesto
2 punaista paprikaa
1 kokonainen chili
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
100g cashewpähkinöitä
1tl etikkaa
suolaa
mustapippuria
Kuumenna uuni 200-asteeseen. Pese parikat ja chili ja leikkaa paloiksi (chiliä ei ole tässä vaiheessa vielä pakko lisätä). Levitä palat uunivuokaan ja lorauta niiden päälle oliiviöljyä. Paahda paprika- ja chilipaloja uunissa noin 30min, kunnes paprikanpalat mustuvat hieman reunoilta.
Jauha blenderissä keskenään paahdetut paprikapalat, chili, valkosipuli, cashewpähkinät, etikka ja mausteet. Lisää sekaan sen verran oliiviöljyä, että peston koostumus on mielestäsi hyvä.
Keitä pasta reilusti suolaisessa vedessä, ja tarjoile peston kanssa. Paistoin pannulla paprikapeston kaveriksi broilerin rintafileitä, jotta annoksesta sai ruokaisamman. Ja oli hyvää!
2 punaista paprikaa
1 kokonainen chili
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
100g cashewpähkinöitä
1tl etikkaa
suolaa
mustapippuria
Kuumenna uuni 200-asteeseen. Pese parikat ja chili ja leikkaa paloiksi (chiliä ei ole tässä vaiheessa vielä pakko lisätä). Levitä palat uunivuokaan ja lorauta niiden päälle oliiviöljyä. Paahda paprika- ja chilipaloja uunissa noin 30min, kunnes paprikanpalat mustuvat hieman reunoilta.
Jauha blenderissä keskenään paahdetut paprikapalat, chili, valkosipuli, cashewpähkinät, etikka ja mausteet. Lisää sekaan sen verran oliiviöljyä, että peston koostumus on mielestäsi hyvä.
Keitä pasta reilusti suolaisessa vedessä, ja tarjoile peston kanssa. Paistoin pannulla paprikapeston kaveriksi broilerin rintafileitä, jotta annoksesta sai ruokaisamman. Ja oli hyvää!
Mun on usein hirveen vaikea keksiä ihmisille merkkipäivänä kunnon lahjaa. Ihmisillä on jo nykyään niin paljon kaikkea! Kun materiaa pursuu ovista ja ikkunoista, on helpointa lahjoa toista hyvällä ruoalla. Totta kai ravintolassa voi aivan yhtä hyvin tarjota toiselle illallisen, mutta kotona järkätty on aina tietyllä tapaa spessumpaa: se on hauskempaa, koska ympäristö on rennompi ja ruokien suunnittelu sekä valmistus on lahjan saajalle erityisempää. Juuri sinä teet toiselle ruokaa, ei kukaan muu! Hyvän aterian saa kaiken lisäksi tuhat kertaa halvemmalla kuin ravintolassa, viineistä puhumattakaan.
Yhden illan toiminut Casa di Vasa oli ravintolana menestys: ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Lisäksi alku- ja pääruoan välillä oli mahdollisuus ottaa hetken ruokalepo sohvalla. :)
Melkein voisin sanoa, että alkupaloista marinoitu munakoiso oli meikäläisen suosikki. :) |
Valaistuksesta huolimatta paprikapesto näyttää tässä kuvassa tummemmalta kuin oikeasti on. |
Vinkki: Paprikapestoa on helppo tehdä kerralla hieman isompi satsi, jolloin ylimääräisen peston voi vaikka pakastaa ja säästää seuraavaan kertaan.
Jälkkäri tulee siis seuraavassa postauksessa ihan pian. Tämän illallisen päätti makea mutta raikas mango pannacotta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti