maanantai 24. maaliskuuta 2014

Punast soppaa

Lidlissä olivat tomaatit tarjouksessa. Mulle se tarkoitti vain yhtä asiaa: tomaattikeittoa. Sen jälkeen, kun on tehnyt tomaattikeittoa tuoreista tomaateista, ei tee enää mieli tehdä samaista soppaa tölkissä tai purkissa käyneistä tomaateista. Trust me on this one. Tuoreita tomaatteja käyttäen tässä sopassa menee - mitä, noin 5min kauemmin. Jos sitäkään. 


Kun käyttää tuoreita tomaatteja, keiton väristä tulee itse asiassa ennemminkin oranssi kuin punainen. Tomaattimurskaa tai vastaavaa purkitettua tomaattia käyttäessä keitosta tulee syvän punaista. Se on...epäilyttävää...

Tässä kuitenkin ohje (4-5 annosta):

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1kg tomaatteja
1 chili
4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
loraus punaviinietikkaa
1rkl sokeria
1tl kuivattua basilikaa
0,5dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa (ei välttämätöntä)

She's a lady in red...
Soppa valmiina soseutettavaksi!

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, muista poistaa kannat. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy, ja lisää sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit, chili, vesi, kasvisliemikuutio, punaviinietikka, sokeri ja basilika. Anna keiton porista kattilassa, kunnes tomaatit ovat kunnolla pehmenneet. 

Poista kattila liedeltä ja lisää tuoretta basilikaa makusi mukaan. soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, suola ja pippuri. Tarkista maku. Ja se olis sitten siinä! :)

Vinkki! Keiton voi ennen kerman ja mausteiden lisäksi vielä vetää siivilän läpi, jolloin siitä tulee takuuvarmasti samettista. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti