tiistai 24. syyskuuta 2013

Suihkulähteitä ja sunnuntaibrunssia

T-U-R-K-U, Turku Turkusein!

Niin, Turussa tuli taas pitkästä aikaa viikonloppu vietettyä. Viime kerralla meininki oli aika railakasta ja kosteaa (oli Ruisrock), mutta nyt tuli vietettyä siskon kanssa sellaista laatuaikaa, johon kuului syöminen, herkuttelu, teatteri, koirien kanssa lenkkeily ja taas herkuttelu.

Olen monta kertaa vieraillut ravintola Fontanassa (loistava brunssi btw), mutta lauantaina päädyttiin syömään koko perhe naapuriin eli di Treviin. Ravintola on ilmestynyt Turun katukuvaan jo aikoja sitten, mutta ei kai vielä ole liian myöhäistä siitä kirjoittaa :)



Jaoimme siskon kanssa alkuruoaksi tapaslankun, johon sai valita kolme tapasta: me valitsimme serranonkinkkua, parmesan-juustoa sekä paistettua chorizo-makkaraa. Ylläripylläri, oli tosi hyvää!


Äiti ja isukki valitsivat pääruoaksi molemmat kanavartaan. Kana oli seesaminsiemenissä pyöritelty ja maistui tosi hyvältä. 
Ylempänä kuvassa näkyvät mun lampaan kyljykset. Note to self: en enää tilaa lampaan kyljyksiä. Annos itsessään oli tosi hyvä ja lammaskin maistui hyvältä...niin, se osa, mikä siitä oli syötävää. Kyljyksethän ovat rasvaisia ja mä en yhtään tykkää niistä pläskipaloista! Kyljyksistä jäi siis suuri osa syömättä, ja se ei tietenkään johtunut kokista. Sisko koitti varoittaa mua, mutta otin riskin...

...Mut hei onneksi siskon luona odotti jälkkäri! Vedettiin koko kippo Benii ja Jerryy, namnam :)


Sunnuntaina olikin sitten Blankon brunssin vuoro. Oltiin tehty S:n kanssa mukava aamulenkki koirien kanssa, eikä oltu syöty mitään ennen sitä... Blankossa siis kelpasi lapata tavaraa lautaselle! Yllä olevassa kuvassa näkyy vähän lämpimiäkin ruokia, mutta yleensä satsaan ns. alkuruokiin ja jälkkäriin. Ne nyt vaan on parhaita.
Vasemmalla Blankon holitonta boolia ja oikealla mm. mauton viikunanpala.
Jälkkärilautanen vol. 1 nenän edessä.
Jälkkärilautanen vol. 2. Jätskii, tuulihattuja marjaisassa kermavaahdossa, hedelmiä ja vaahtokarkkeja.
Summa summarum: di Trevin sapuskat olivat tosi hyviä, vaikkeivat autenttista Välimeren alueen fiilistä mun kielelle tuoneetkaan. Mutta ihan tarpeeksi! Jätä lampaan kyljykset välistä, jos olet kiinnostunut syömään läskipaloja yhtä vähän kuin mä. 

Blankon brunssi oli muistaakseni 18€, ja on kyllä hintansa väärti. Vaasaankin tarvittaisiin tämän tyylisiä brunsseja lisää! 

1 kommentti: