maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksyinen keikauskakku



Viimeksi leipoessani mustikkajuustokakun lupailin seuraavan makean leivonnaisen olevan tarte tatin... Joo-o, niin se olikin, mutta mokasin koko kakun. Maailman yksinkertaisimmalta tuntuva resepti olikin vain näennäisesti helppo. Koko homma meni jo siinä vaiheessa pieleen, kun piti heti alussa ruskistaa voita. Olisiko ohjeessa please voinut lukea, että ruskista hyvin kevyesti?! Meikäläisen voin ruskistaminen lähti vähän lapasesta, ja loppujen lopuksi koko torttu maistui kevyen palaneelta. Ei hyvä. En enää toiste aliarvioi ranskalaisen keittiön ihmeitä.

Tarte tatinhan on eräänlainen keikauskakku, joten tein sitten vähän helpomman version siitä. Tämä omenainen keikauskakku valmistuu tosi nopeasti, vaikkakin paistoaika on hieman pidempi. 

Tässä ohje: 

Omppupäälinen:

1dl fariinisokeria
0,5dl juoksevaa margariinia
3 omenaa
hyppysellinen kardemummaa

Taikina: 

1,5dl juoksevaa margriinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Tarjoile lisänä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta



Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle. 

Sekoita fariinisokeri, margariini ja kardemumma keskenään ja lisää seos irtopohjavuoan pohjalle. Kuori omenat ja viipaloi ne. Asettele viipaleet vuoan pohjalle. 

Valmista taikina. Vaahdota keskenään margariini sekä sokeri. Lisää tämän jälkeen kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita omassa kulhossaan kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä taikinan joukkoon. 

Kaada taikina omenaviipaleiden päälle. Paista kakkua uunissa 170-asteessa noin 45min. 

Anna kakun jäähtyä hyvin paistamisen jälkeen ennen kuin kumoat kakun tarjoiluvadille. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. 



Floran "vaahtoutuva" vaniljakastike ei suostunut vaahtoutumaan...REKLAMAATIO!


Tää kakku maistuu muuten mainiolta seuraavanakin päivänä! 

1 kommentti:

  1. Näyttää niiiin suussasulavalta :) Vanilijakastike ainakin kiiltää ekassa kuvassa hienosti :D

    VastaaPoista