sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Paluu arkeen

Helsinki on takanapäin. Kesä on takanapäin. Syksy ja arki siis edessäpäin. Omalta osaltani se tarkoittaa sitä, että ruokaan satsataan rahallisen fiksusti ja ravintoarvojen pitäisi olla kohdallaan - koko kesän kestäneen mässäilyn jälkeen linjat on saatava kuntoon siis vähän joka osa-alueella ;)

Tässä siis ohje kesäkurpitsa-kanakeitolle (4 annosta):


1 pieni kesäkurpitsa
1 purjo
1rkl rypsiöljyä
2tl currya
2tl korianterijauhetta
1tl kurkumaa
300-400g broilerin fileesuikaleita (itse käytin chili-hunaja-marinadissa olevia suikaleita)
1l vettä
2 kanaliemikuutiota
2dl kuviopastaa (täysjyvä)
1/2tl suolaa
puolikkaan limen mehu




Huuhdo kesäkurpitsa ja purjo huolellisesti. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja hienonna purjo. 

Kuumenna öljy ja mausteet kattilassa. Lisää ensin broilerinsuikaleet ja kypsennä. Tämän jälkeen lisää silputtu purjo ja kuullota hetken aikaa. 

Lisää kattilaan vesi sekä liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vettä tarvittaessa/oman maun mukaan. Keitä miedolla lämmöllä pastan keitto-ohjeen mukaan (n. 7min). Lisää lopuksi limemehu. 


Hmmm.... Täytyy myöntää, että kyllä tämä soppa aika kirkkaasti kalpenee Farangin pöperöiden rinnalla, joita kävin maistelemassa vähän aikaa sitten... Kuitenkin kattilallinen kanakeittoa maksoi yli 16 kertaa vähemmän kuin Farangin maistelumenu :D Keittiön kaapeista löytyivät valmiina tarvittavat mausteet, öljy sekä pasta, joten kaupasta ostettavien raaka-aineiden yhteissumma oli pyöreät 6€. Budjettiruokaa parhaimmilaan siis! 


P.S. Kippaa keiton päälle vähän raejuustoa, se sopii sekaan mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti