Tämä mustikkajuustokakku on aika massiivinen. Siihen tulee mm. tuorejuustoa, rahkaa ja kermavaahtoa, ja jo yksinkertainen ohje tekee siitä komean korkean. Alkusyksyn suosikkini! :)
Tässä ohje:
Pohja:
100g voita
2dl ruisjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1kpl kananmuna
Täyte:
500g pakastemustikoita
1dl vettä
6kpl liivatelehtiä
4dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
1dl sokeria
1/2dl sitruunamehua
Koristeeksi esim. pensasmustikoita ja sitruunamelissan lehtiä
![]() |
Yllätys, yllätys...tämäkin resepti löytyy maku.fi:n sivuilta :) |
Valmista ensin juustokakun pohja. Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon sula rasva sekä kananmuna. Painele taikina ohueksi kerrokseksi isolle irtopohjavuoalle, jonka pohjassa on leivinpaperi. Taikinaa tulee taputella myös vuoan reunoille.
Laita vuoka jääkaapiin noin. puoleksi tunneksi jähmettymään. Tämän jäljeen paista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12-15min. Anna jäähtyä.
Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen keitä miedommalla lämmöllä ilman kantta noin 5min. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Upota liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen noin 5min ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka sekä sokeri tasaiseksi seokseksi. Tämän jälkeen vatkaa joukkoon mustikkanektari.
Kuumenna sitruunamehu esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, sekoita ne sitruunamehuun ja lisää ohuena nauhana juusto-mustikkaseokseen. Sekoita koko ajan liivatelientä lisäessäsi. Lisää lopuksi sekaan hyvin sekoittaen kermavaahto.
Kaada täyte pohjan päälle, ja anna juustokakun tekeytyä jääkaapissa 5h (mielellään seuraavaan päivään). Koristele mustikkajuustokakku mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki: Itse laitoin myös kakun pohjalle ennen täytteen kaatamista mustikoita. Ennen kakun laittamista jääkaappiin upotin koristemustikat täytteen sekaan, jolloin ne siis hyytyivät kakkuun kiinni.
![]() |
"Minäkin haluaisin...!" |
Kuten aina juustokakkuja vääntäessä, oli tässäkin aika monta kippoa ja kuppia käytössä samaan aikaan, huh. Seuraava leivonainen saattaapi olla syksyyn sopiva tarte tatin, jonka luulisi olevan vähän yksinkertaisempi! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti