Yhtenä päivänä talsin samaa matkaa kaverin kanssa kampukselta kotiin ja mietin, että mitä ihmettä oikein väsäisin iltaruoaksi. Joskus tulee tällaisia totaalisia lukkoja päähän, ettei muka keksi mitään hyvää ja nopeaa ruokaa ja tekisi mieli vain kävellä lähimpään kebabbilaan.
Ja sitten mä tajusin, että mähän haluan tehä jotain pastaa.
Tässä siis ohje spaghetti carbonaraan (4 annosta):
400g spagettia
1 paketti pekonia
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1dl parmesanjuustoa
1/2tl mustapippuria
kuivattua persiljaa/basilikaa
![]() |
Näin paljon on 400g spagettia. Ihan grammalleen muuten. |
Laita pastavesi kuumenemaan. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Pastan keittyessä paita pekoninpalat omassa rasvassaan pannulla ja lisää lopuksi sipulit.
Sekoita keskenään kulhossa kerma, kananmunat sekä parmensaani.
Valuta spagetit ja siirrä ne pannulle pekonin sekaan hyvin sekoittaen (tai sekoita ainekset yhteen kattilassa, koska tilaa tarvitaan).
Kaada pastan sekaan lopuksi muna-kermaseos ja nosta pannu heti levyltä. Mausta mustapippurilla ja koristele annos persiljalla ja/tai basilikalla.
Mainittakoon pari asiaa tästä pastaohjeesta: pekonia olisi voinut olla reippaasti enemmän. Ensi kerralla taidan keittää vähän vähemmän pastaa.
Taannoisessa postauksessa mainitsin, että näin syksyn (ja arjen) astuessa esiin tulen myös kiinnittämään huomiota ruoan ravintoaineisiin sekä kustannukseen: pasta carbonaran kohdalla ainakin tuo jälkimmäinen toteutuu. Itse vieläpä pihistelin ostaessani tuoreen persiljan sijasta kuivattua. Annos ei siis vaadi suurta panosta kukkaron osalta saati ruoanlaittopanostuksessa, ja maistuu silti todella maukkaalta.
Siispä "buon appetito!"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti