perjantai 24. toukokuuta 2013

Poutapilviä ja kesäistä ruokaa

Ihanaa, kesä! Okei, pari viime päivää on ollut aika kurja keli, mutta sitä suuremmalla syyllä haluan hehkuttaa viime viikonloppua, joka oli mitä parhain: sää suosi ja ruoka maistui. 

Viikonloppu alkoi mukavasti piknikin merkeissä. Teimme kaverin kanssa fetasalaattia, paistoimme salaatin kaveriksi lohta, sitten oli vähän patonkia ja sen kanssa levitettävää tuorejuustoa, viinirypäleitä, skumppaa (totta kai)...ja jälkiruokana porkkana-kuppikakkuja!

Tässä vähän kuvamateriaalia piknikiltä, joka toteutettiin mahtavissa puitteissa Kustaanlinnan uimarannalla Vaasassa.




Ahh, sitten ruokalevolle...

Porkkana-kuppikakut tein ihan normiohjeella, jossa taikinaan laitetaan myös saksanpähkinärouhetta. No, meikäläisellä alkoi jo tässä vaiheessa soveltaminen. Kotoa ei nimittäin löytynyt muuta kuin cashew-pähkinöitä, mutta murskattuna ne toimivat kakuissa aivan loistavasti. Pähkinä kuin pähkinä!

Toinen sovellusvaihe tulikin sitten kuppikakkujen kuorrutusvaiheessa. Laitoin nimittäin noin puolet ja puolet maustamatonta tuorejuustoa sekä sellaista Sicilian valkosuklaakastiketta, joka sisältää appelsiinia ja kanelia. Sitten vielä ohjeen mukaan tomusokeria ja avot! Oli tosi hyvää. Tuota kastiketta voi ostaa pienistä ruokapuodeista tai tilata suoraa maahantuojan sivuilta. 




Omnomnomm...


Sitten kotikonnuille porukoita moikkaamaan! Olin vanhempien luona käymässä taasen, ja totta kai sielläkin oli kaunista viikonloppua hyödynnettävä kokkaillen. Viikonlopun ykkösherkut olivat ehdottomasti äitini itse savustama siika ja meikäläisen leipoma kookos-raparperi-marenkipiiras. Pitkä nimi, mutta se taisikin olla sen piiraan ainut pahe! Tässä jälkkäristä en tehnyt mitään omia versioita, noudatin ohjetta siis tarkkaan. Tykkään todella paljon Maku.fi:n resepteistä, koska ne on selvästi suunniteltu ohjeiltaan hyvin. Ja makukin on usein mitä parhain. Jälkkäripiiraan koko ohje löytyy tästä

Tässä siis kuvia ruokalomalta vanhempien luota.

Siellä se fisu savustuu!






Miss Rhubarb


Vähän tuoteasettelua ehkä... :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti