perjantai 10. toukokuuta 2013

Ei parsempaa

Kesää kohti mentäessä huomaa, kuinka tekee mieli kaikkea kevyttä ja värikästä ruokaa. Päätin siis kokeilla parsakaali-sinihomejuustokeittoa. Okei, sinihomejuusto keitossa vei mennessään sen keveyden, mutta toi keittoon lisää makua ja koostumusta! Keiton kaveriksi paistoin pannulla pari pientä viipaletta ruisleipää.







Sopii hyvin myös alkukeitoksi, mutta suurempana annoksena toimii myös pääruoan tapaan.


Parsakaali-sinihomejuustokeitto (n. 5 annosta)

1 kokonainen parsakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 yleisperunaa
8dl vettä
1 kasvisliemikuutiota
2dl ruokakermaa
100g sinihomejuustoa muruina (Aura)
ripaus valko- ja mustapippuria

(Keiton pinnalle:

paistettua ruisleipää
1 rkl oliiviöljyä pirskoteltuna)


Huuhtele vihannekset ja kuori perunat. Kuutio sipulit sekä perunat pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan perunat, sipulit, vesi sekä kasvisliemikuutio ja kiehauta. Kiehautuksen jälkeen käännä liesi pienemmälle teholle ja keitä seosta kannen alla noin 10min. 

Irrota parsasta nuput, ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. 

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle (matalimmalle teholle) ja lisää pippurit, puolet sinihomejuustosta sekä valko- ja mustapippuri. Anna keiton lämmetä samalla sekoittaen se tasaiseksi.

Samaan aikaan voit halutessasi paistaa öljytyllä pannulla ruisleipää haluamasi määrän. Paista kunnes leipä on rapeaa. 

Annostele keitto lautaselle. Lisää hieman sinihomejuustoa, aseta ruisleivät keiton pinnalle ja pirskottele päälle öljyä. Valmista!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti