torstai 13. helmikuuta 2014

Best ever... tortilla night!

Hola hola! 

Kuten aiemmassa postauksessani mainitsinkin, tällä kertaa esittelen V:n kanssa tekemiäni tortilloja itse tehdyllä salsalla ja guacamolella. Viimeksi tuli tortilloja tehtyä siskon kanssa, ja silloinkin salsat ja guacamolet tuli tehtyä itse... Paluuta kaupan paskasalsaan ei ole! Täytyy myöntää, että epäluulojeni takia en ole ikinä edes kaupan avokadomömmöjä maistanut, eikä ihme. Esimerkiksi SantaMarian guacamole-dippikastikkeessa avokadoa on 1,5 % !!! Se on surullista, ja jos multa kysytään, myös asiakkaiden huijausta! Tuore tavara korvataan mm. vedellä, heraproteiinilla, tärkkelyksellä ja käsittämättömällä määrällä E-koodeja! Hyi, hyi.

Onneksi kyseisen tuoteperheen salsa ei ole ainesosiltaan samanlainen katastrofi, mutta itse tehtynä se on vain parempaa: raikkaampaa, mausteisempaa, kivempaa koostumukseltaan... parempaa.

Tässä ohje salsalle:

4 tomaattia
1 suippopaprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas punainen chili (enemmänkin saa laittaa, jos tykkää tulisemmasta)
öljyä paistamiseen
2rkl tomaattipyrettä
puolikas nippu korianteria
puolikkaan limen mehu
ripaus suolaa
                         mustapippuria
            sokeria

Huuhtele vihannekset juoksevan veden alla, ja kuori sipuli. Pilko tomaatit ja paprika, murskaa valkosipulinkynnet. Pilko chili hyvin pieneksi silpuksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa, ja lisää tomaatit, paprika sekä sipulit ja chili. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja mausteet ja keitä seos niin sanotusti kokoon. Tomaatin palat, paprika ja sipuli menevät nopeasti kasaan ja seoksesta tulee salsamaista. Lopuksi silppua saksilla sekaan korianteri, limemehu sekä mausteen ja ota kattila pois liedeltä. 

Vasemmalla valmistuva salsakastike ja oikealla kanapalojen paistamista. 

Tässä ohje guacamolelle:

3 avokadoa
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi
puolikas punainen chili
puolikkaan limen mehu
puolikas nippu korianteria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Halkaise avokadot ja poista siemenet. Koverra hedelmäliha kulhoon. Pilko pestyt tomaatit veitsellä pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja chili sekä murskaa valkosipuli. Lisää kaikki loput ainesosat kulhoon, ja sekoita seos käsin tai lastan/lusikan kanssa tasaiseksi. Käsin tulee yleensä parempi tulos. 
Homemade vs. SantaMaria: 100-0!
Että näin! Tortillat ovat nykyisin aika perussettiä suomalaisten keittiöissä, mutta kyllä niistäkin saa luksusta, kun tekee soossit itse! Ja koska salsa ja guacamole ovat itsessään jo todella mausteisia, ei niiden kanssa tarvita kuin valitsemasi liha, salaatinlehtiä ja ranskankermaa. Mä ja V paistettiin tortillojen kanssa jauhelihaa ja kanaa. Kumpaankaan ei käytetty tacomaustetta, vaan ihan vain suolaa, pippuria, chiliä ja paprikaa. Tacomauste olisi vain peittänyt salsan ja guacamolen raikkauden.

 
 

Jees, tällaista tällä kertaa! Huomenna onkin sopivasti ystävänpäivä, jolloin voi kokoontua syömään isolla kaveriporukalla, bestiksen tai mielitietyn kanssa ja tehdä tortilloja! Pari Coronaa limen kanssa kruunaa illallisen. ;) Hyvää ystävänpäivää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti