tiistai 28. tammikuuta 2014

Paistettua tofua ja ohraa vihannesten kanssa

Vietin kevään 2011 Saksassa opiskelijavaihdossa, ja sen kevään aikana kehittelin tällaisen tofupaistoksen, johon tulee myös ohraa ja kasviksia. Saksassa kokkasin tätä aika useaankin otteeseen joka kerta hieman varioiden. Suomeen palattuani en olekaan tätä hässäkkää väsännyt... ennen kuin vasta nyt!

Perusainesosat ovat tofu ja keitetty ohra, loput ainesosat voi aika vapaasti valita. Paistoksesta voi tehdä hyvin yksinkertaisen tai lisätä paljon erilaisia kasviksia kuten mä tällä kertaa tein. 



Tässä ohje (4 annosta):

1 pkt tofua (esim Alpron yrteillä maustettu)
reilu loraus rypsiöljyä paistamiseen
1,5dl ohraa
suolaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso porkkana
puolikas kesäkurpitsa
puolikas paprika
100g retiisejä
100g sokeriherneitä

Mausteet
ripaus savupaprikaa, chiliä ja mustapippuria, suolaa


Keitä ohra pakkausohjeen mukaan. Pese vihannekset, kuori porkkana ja sipuli. Paloittele vihannekset: mitä pidempi kypsymisaika, sitä ohuemmaksi kannattaa paloitella (esim. porkkana). Ota tofu pois pakkauksesta, kuivaa hieman talouspaperiin ja paloittele.

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää tofupalat. Ruskista kauniin ruskeaksi. Lisää tämän jälkeen sipuli ja murskattu valkosipuli, paprika, porkkana, kesäkurpitsa ja retiisit. Kääntele seosta reilu 5min. Varo, ettet murskaa tofupaloja.

Lisää joukkoon keitetty ohra sekä mausteet ja kääntele jälleen varovasti pari minuutia. Tämän jälkeen lisää sokeriherneet ja kääntele seosta vielä, kunnes herneenpalot hieman pehmenevät. Valmista!


Ei p*skempaa, vaikka itse sanonkin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti