keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Chorizo-lihapullat alá Jez Felwick

Holla holla, i'm back! 

Melkein hävettää tämä laiskuus, joka meikäläiseen on iskenyt tänä syksynä/talvena! Pistetään kaikki tämän ihanan kaamoksen piikkiin, ja uuden vuoden lupauksena voisin parantaa tapani postailujen suhteen! :)

Sinänsä mua ei haittaa, ettei joulukuussa tullut postailtua mitään. Jouluruoka ei nimittäin ole mitään mun suosikkiani. Joulussa on muita hyviä ominaisuuksi - lahjat! Ja juuri joululahjaksi sain Jez Felwickin Suuren lihapullakirjan! Kiitos Jezin, tein eilen illalla mitä maistuvimpia chorizo-lihapullia.


Tässä ohje ihan hieman sovellettuna (n. 6 annosta):

2rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia silputtuna
1 valkosipulin kynsi
1 iso kananmuna
400g naudanjauhelihaa
200g chorizoa pieneksi pilkottuna
n. 80g keitettyä valkoista riisiä
150g raastettya manchego-juustoa
1tl savupaprikamaustetta
reilu 1dl korppujauhoja
1 raastettu sitruunan kuori
n. 1tl suolaa
2rkl kuivattua persiljaa

Kuumenna uuni 220-asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi valmiiksi. 

Kuullota sipulit miedolla lämmöllä pannulla muutaman minuutin ajan. Laiskiaisen versio: Laita sipulisilppu kulhoon, lisää öljy ja laita mikroon pariksi minuutiksi. Toimii.

Riko kananmuna kulhoon sipulien sekaan. Lisää sekaan jauheliha, chorizo, keitetty riisi, raastettu juusto, korppujauhot, sitruunankuori sekä mausteet ja sekoita käsin/koneella tasaiseksi. 

Pyörittele taikinasta tiiviitä palluroita (n. 25-30kpl) ja paista uunin keskitasolla noin 18-20min. Pyöryköiden tulisi alkaa ruskistua päältä rapsakoiksi. Varo kuitenkin, etteivät ne pala alapuolelta.

Chorizon pieneksi pilkkomisessa muuten meni hetken aikaa, vaikka oli terävä veitsi...

Ennen ja jälkeen, raa'at sekä kypsät lihapullat.
Felwick mainitsee kirjassa tarjoilevansa chorizo-lihapullia usein purilaisina. Itse tyydyin helposti väsättyyn vihersalaattiin - ja koska lihapullissa on valmiiksi riisiä, ei tarvinnut enää miettiä sitä "hiilariosuutta". 

Sitruunan kuoren osuutta lihapullissa ei kannata aliarvioida tai kammoksua, sillä se toi muuten niin jymäkkään ruokaan ihanaa raikkautta! Itsellä myös riisi lihapullissa oli uusi juttu, mutta toimihan sekin oikein mainiosti. Felwickin ohjeella sain uunissa paistettua kerrankin kunnolla kiinteitä lihapullia! Jes, näitä lisää jatkossakin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti