torstai 28. marraskuuta 2013

Gazpacho

Yleensä tähän aikaan vuodesta blogeihin postaillaan kaikkia suloisen lämpimiä leipomuksia ja keitoksia, koska ulkona on pimeä ja kylmä jne. jne... Tiedostan tämän tosiasian, mutta päädyin silti tekemään Gazpachoa. Eli näin suomalaisittain kylmää tomaattikeittoa. Luin reseptin Gullichsenien Safkaa-kirjasta, jossa gazpachon rinnalle tarjottavaksi oli ohje avokadotahnasta. Ja totta kai sitä oli siis saatava testata, koska kaikki missä on avokadoa, on hyvää! Viis siitä, että tein marraskuussa kylmää keittoa.




Tässä siis ohje gazpachoon (3-4 annosta): 

800g kypsiä tomaatteja kaltattuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
puolikas kurkku kuorittuna ja paloiteltuna
puolikas chili viipaleina
8 tippaa tabascoa
1rkl punaviinietikkaa
2 siivua vaaleaa leipää (hieman kovettunutta)
1,5tl suolaa
mustapippuria
1dl oliiviöljyä

Avokadotahna:

1 iso kypsä avokado
100g levitettävää tuorevuohenjuustoa
1rkl sitruunamehua
suolaa
2rkl oliiviöljyä


Laita kaikki keiton ainesosat kulhoon tai kattilaan ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Laita keitto jääkaappiin tunniksi maustumaan. 

Valmista avokadotahda juuri ennen tarjoilua. Saman tapaan kuin keitonkin kanssa, seikoita vain ainesosat keskenään ja tarkista, että maku on ok. Tarjoile keiton kanssa. 



Namnam! Ja hei ihan näin pienenä puolustuksena vielä: ei haittaa yhtää että tein kylmää keittoa, koska chili poltteli mukavasti! ;)


P.S. Pienenä annoksena toimii hyvin esim. alkukeittona.

1 kommentti:

  1. I used to be able to find good info from your blog posts.


    Look into my page home makeover ideas ()

    VastaaPoista