sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Paistettua lohta ja parsakaalisalaattia

Eeva Kolu postasi jo aikoja sitten tämän ihanan parsakaalisalaatin ohjeen Helsingin Sanomien blogissaan, mutta vasta nyt mulla oli aikaa tehdä kokeiluja salaatin suhteen. Ja todellakin, kaikkien aikojen parsakaalisalaatti! Itse pihistelin hieman ainesosien kanssa, en jaksanut ostaa erikseen kuivattuja chililastuja (korvasin sen chilitahnalla) tai juustokuminan siemeniä (juustokumina jäi kokonaan pois). Mutta tuli erinomaista siitä huolimatta!

Tässä hieman mukailtu ohje:

1 parsakaali
1rkl punaviinietikkaa
suolaa
ripaus sokeria
1dl rypsiöljyä
1dl cashew-pähkinöitä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1tl chilitahnaa


Pese parsakaali ja leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Sekoita keskenään parsakaali, punaviinietikka, suola sekä sokeri. Mä sekoitin ainesosat keskenään isossa kannellisessa rasiassa, jotta sain heiluteltua "marinadin" tasaisesti kaikkiin kukintoihin. Sitten vaan purkki jääkaappiin noin tunniksi maustumaan!

Kun parsakaali on marinoitunut, kuumenna öljy pannulla (älä kuumenna liiaksi). Lisää pähkinät, valkosipuli ja chilitahna. Kuumenna pari minuuttia niin, ettei valkosipuli kärähdä. Ota pannu pois  levyltä ja anna seoksen jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen parsakaalien sekaan. Kansi päälle, sekoittele hetki ja voila - salaatti on valmis! 

Tarjoa lisukkeena esim. paistetun lohen kanssa. 

Täytyy kyllä myöntää, että Eevan ohjeiden avulla arkisesta parsakaalista tulee suorastaan juhlava.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti