Löysin tämän ohjeen vuoden 2008 Maku-lehdestä. Ohjeessa sanotaan, että lasagne kannattaa syödä vasta seuraavana päivänä valmistamisesta, ja siitä vinkistä kyllä kannattaa pitää kiinni ;)
![]() |
Eat me, please. |
Kastike:
1rkl öljyä
puolikas purjo silputtuna
3rkl vehnäjauhoja
9dl punaista maitoa
5-7 tomaattia kuutioituna
4 valkosipulin kynttä
0,5dl sitruunamehua
1,5rkl sokeria
1,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
Lisäksi:
n. 250g graavilohta
150g mustaleimaemmentaalia
1 ruukku silputtua basilikaa
lasagnelevyjä tarvitsemasi määrä
Tarjoile rucolan kanssa.
Silppua ensin purjo, kuutio tomaatit, murskaa valkosipulinkynnet, raasta juusto (jos tarvis) ja purista sitruunasta tarvittava määrä mehua. Näiden jälkeen voit keskittyä 100% kaikkeen muuhun.
Tee kastike. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota purjosilppu siinä. Lisää vehnäjauhot ja kääntele ne huolellisesti purjosilpun sekaan.
Kaada kasariin maito ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää kuutioidut tomaatit, valkosipuli, sitruunamehu sekä mausteet. Nosta kasari syrjään.
Ota graavilohet esille. Itse vedin veitsellä lohiviipaleet vielä pienemmäksi annostelun helpottamiseksi.
Voitele lasagnevuoka. Laita pohjalle lasagnelevyjä ja lado päälle kastiketta, graavilohta, juustoa ja silputtua basilikaa. . Tee kaikki kerrokset tähän malliin. Säästä päällimmäiseksi kerrokseksi annos kastiketta ja vähän juustoa.
Peitä lasagnevuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40min. Itse otin folion viime minuuteilla pois, jotta lasagnen pinta saisi hieman väriä.
Jäähdytä lasagne ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Silloin se on tosi hyvää :)
![]() |
Guten Appetit. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti