kakku:
4kpl kananmunia (huoneenlämpöisiä!)
2dl sokeria
200g taloussuklaata
200g voita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
kuorrute:
130g taloussuklaata
1dl kuohukermaa
n. 1rkl voita
Mikäli voinokareen lisääminen kuorrutteeseen tuntuu liiottelulta, jätä se suosiolla pois. Voilla ei itse asiassa ole kuorrutteessa muuta tekemistä kuin antaa sille kaunis kiilto.
Mansikkakastike:
2dl kohmeisia mansikoita pakkasesta
1rkl sitruunamehua
(hyppysellinen sokeria)
Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka voilla ja päällystä korppujauhoilla. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Anna suklaaseoksen hieman jäähtyä ja lisää tämän jalkeen munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. siivilöi jauhot kolmessa erässä takinan sekaan välillä sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan. Laita kakku uuniin kypsymään alimmalle tasolle noin 20min ajaksi. Kakku saa olla sisältä hieman löytää. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa.
Valmista suklaakuorrute. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Kun kaikki suklaapalat ovat sulaneet, lisää voi ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä hetken, ja lisää kuorrute sitten kakun päälle.
Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Kakun voi antaa "tekeytyä" jääkaapissa hyvinkin muutaman tunnin.
Valmista viimeisenä mansikkakastike. Laita korkeareunaiseen muoviastiaan kohmeiset mansikat ja purista sekaan sitruunamehu. Lisää sokeria halutessasi. Murskaa mansikat tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
Ota suklaakakku noin 20min ennen tarjoilua pois jääkaapista ja tarjoa mansikkakastikkeen kanssa. Hyvää sielulle, ei niin hyvää reisille. ;)
![]() |
L panosti kakkupalansa esillepanoon enemmän kuin mä. |
![]() |
Suklaa on AINA hyvää. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti