tiistai 19. marraskuuta 2013

I say banana, you say banana!

Hupsistakeikkaa, onpa tullut pidettyä tällainen luova tauko bloggailusta! 

Näin hieman pidemmän paussin jälkeen haluan esitellä väsäämääni banaani-suklaakakun maapähkinäkuorrutteella. Mielestäni kaikki pähkinäruoat ja -leivokset ovat aina todella hyviä, eikä tämäkään suolaisen makea jälkkäri ole poikkeus :)



Tässä ohje (noin 10 annosta):

100g pehmeää voita
2,5dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
100g suklaata
1tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
0,5dl kermaa

Maapähkinäkuorrute:
1,5dl sokeria 
60g pehmeää voita
1,5dl maapähkinälevitettä
100g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl tomusokeria
0,5tl vaniljasokeria

Koristeluun suklaamurua ja/tai suolapähkinöitä


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Muussaa banaanit ja lisää ne kulhoon. 

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Tämän jälkeen sekoita kaapimen avulla kerma joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26cm) leivinpaperilla ja kaada sen jälkeen taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.

Valmista kuorrute. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kuohkeaksi. Jos käytät kuorrutteessakin ruokosokeria, vatkaa sokeri ja voi huolellisesti, varsinkin jos se on isokiteistä. 

Lisää maapahkinälevite sokeri-voiseokseen ja vatkaa hetki. Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele. Valmista! :)

Lalalaaa! Ihana makean ja suolaisen yhdistelmä! Kokeilkaa ennen kuin piparkakkutalon vääntö alkaa ;)

P.S. Alkuperäinen resepti löytyy täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti