maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kesän arkiruokaa: täytetyt kesäkurpitsat ja rucolasalaattia

Heipparallaa! 

(Ihan vielä ei ole kesäkurpitsojen sesonkiaika, mutta tämä postaus toiminee pienenä vinkkinä tulevien viikkojen varalta.)




Täytetyt kesäkurpitsat ovat hyvä ja helppo vaihtoehto, kun jääkaapissa on paketti jauhelihaa, mutta se, mitä siitä vääntäisi, tuottaa ongelmaa. Tekisikö siitä makaronilaatikkoa? Hmm...ei. Entä pastakastiketta? Ehkä tortilloja tai jauhelihamureketta? Ei, ei ja ei.

Parasta on, jos jääkaapista löytyy vieläpä juuston jämät, jotka voi raastaa täytteen päälle. Jos tällä sapuskalla nälkä ei lähde, niin olen ihmeissäni :)

Tässä siis ohje täytetyille kesäkurpitsoille (4-5 annosta)

4 keskikokoista kesäkurpitsaa
suolaa
oliiviöljyä
400g naudanjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chili
suolaa
pippuria
oreganoa
paprikamaustetta
korppujauhoja
reippaasti juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Huuhtele kesäkurpitsat vedessä ja halkaise ne puoliksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla siemenet kurpitsanpuolikkaista pois ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna itkettyä rauhassa sillä aikaa, kun valmistelet täytettä. 

Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi ja murskaa valkosipuli. Huuhtele tuore chili ja halkaise sekin pituussuunnassa. Poista chilistä siemenet (tai jätä ne jos haluat lisää tulisuutta) ja silppua pieneksi. 

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää jauheliha. Kun se on kypsää, lisää sipuli, valkosipuli ja chili. Mausta lopussa ja tarkista maku (itse lisäsin lopussa vielä vähän chilijauhetta).

Kuivaa itketetyt kesäkurpitsan puolikkaat joko talouspyyhkeeseen tai -paperiin. Lisää ensin jauheliha-sipuliseos ja ripottele sen jälkeen päälle korppujauhoja. Lisää jokaiseen vielä juustoraastetta. 

Paista täytettyjä kesäkurpitsoja uunissa keskitasolla noin 20min tai kunnes juusto on saanut kauniin värin pintaan. Tarjoa lisänä rucolasalaattia. :)



Hyvää kesää ja parempaa arkiruokaa. Jospa se sääkin vielä vähän lämpenisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti