lauantai 12. heinäkuuta 2014

Avokadopasta perulaisittain

Olen pari kertaa tehnyt Gullichsenien kuuluisaa avokadopastaa. Täytyy myöntää, että onhan se ihan pirun hyvää. Yhdessä vaiheessa ei lehtipersiljaa meinannyt löytää kaupan hevi-osastoilta millään, kun koko Suomi kokkasi avokadopastaa.


Tämä avokadopasta perulaisittain ei olekaan Gullichsenien, vaan Eeva Kolun. Täytyy myöntää, että tämä pasta on noussut omaksi suosikikseni, koska onhan siinä kunnolla tuoretta korianteria! Lisäksi täytyy todeta, että perulaisessa avokadopastassa ravintoarvot ovat enemmän kohdillaan, siihen kun ei tule juustoa ollenkaan. Sen sijaan tämä pasta-annos on 100% kesäinen ja raikas!

Mutta hei, tässä ohje (kahdelle):

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
n. 500g tuoreita tomaatteja
2tl sokeria
1 chili
suolaa
mustapippuria

reilusti tuoretta korianteria
1 kypsä avokado

200g spagettia

Huuhtele tomaatit ja lohko ne hyvin, hyvin pieniksi kuutioiksi. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tämän blenderissä. Huuhtele chili, halkaise se ja poista siemenet lusikan avulla. Silppua todella pieneksi. 

Kuutio sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pannulla ja lisää muutaman minuutin kuluttua hienonnetut tomaatit. 

Tomaattikastikkeeseen silputtu chili, sokeri, suola ja mustapippuri. 

Kuumenna kastike kiehumispisteeseen ja sen jälkeen anna keittyä kasaan keskilämmöllä noin 30min. 

Juuri ennen tarjoilua keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä ja siivuta avokado. Ennen pastan valuttamista lävikössä voit ottaa vähän (n. 1dl) pastan keitinvettä talteen. Lisää valutettu pasta kastikkeen sekaan, lisää vaiheittain pastan keitinvettä. 

Lisää pasta-annoksen päälle silputtua korianteria ja avokadon siivut. Nam! Syö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti